«Динамо» U17 провело товариський матч із хорватським «Осієком»

«Динамо» U17 провело товариський матч із хорватським «Осієком»

 Під час війни в Україні динамівські команди U17 (футболісти 2005-го року народження) та U16 (гравці 2006-го року народження), як і інших вікових категорій, перебувають у безпечному місці — в Угорщині, куди їх відправило керівництво клубу та ДЮФШ «Динамо», піклуючись не лише про їхню безпеку, а й про футбольну освіту та футбольне майбутнє. Бо діти – це не лише майбутнє України, а й футбольний генофонд. Окрім регулярних щоденних тренувань на базі місцевої футбольної академії Пушкаш, наші хлопці обома складами проводять матчі із провідними командами Словаччини, Чехії, Австрії, Румунії, Хорватії та Угорщини.

У середу, 27-го квітня, «Динамо» U17 зустрілося із хорватським «Осієком». Наші хлопці, діями яких в Угорщині керує Сергій Кузнецов, у цікавому та непростому поєдинку поступилися з рахунком 4:6. Як видно, гра виявилася результативною — глядачі побачили одразу десять забитих м’ячів. Динамівці двічі виходили уперед, а Осієк» двічі відігравався. А після цього хорватам вдалося забити ще чотири м’ячі, на які українці відповіли двома.

Команди активно розпочали поєдинок, хорвати намагалися заволодіти ініціативою, відсунувши гру від своїх воріт, але їм це не вдалося. Динамівці після однієї з атак повели у рахунку — після прострілу зліва, Зоренко із меж штрафного майданчика переправив м’яч у сітку, вивівши свою команду уперед. Одразу наші хлопці могли відзначитися ще раз, але нашим футболістам забракло влучності.

Після цього гра перемістилася у середину поля, де було багато боротьби за м’яч на кожному клаптику. В одному з моментів хорватам вдалося провести результативний випад та зрівняти рахунок ударом метрів з 13-ти. Втім, засмучувалися кияни недовго - вже через кілька хвилин хороший удар зліва вдався Калину, який відновив перевагу нашої команди.

Але і «Осієк» не збирався миритися із таким положенням справ, і вже через дві хвилини знову відновив рівновагу — 2:2. До завершення першого тайму хорватам вдалися ще дві ефективні атаки: спочатку перший удар суперника прийняла на себе стійка, м’яч летів у ворота, але його встиг вибити наш воротар, та на підбиранні першим опинився гравець «Осієка» і з близької відстані таки добив сферу у сітку. А незабаром суперники збільшили свою перевагу, скориставшись помилкою у нашому захисті.

Щойно розпочався другий тайм, як наша команда пропустила ще один м’яч після вдало розіграного стандартного положення. Динамівці відповіли влучним ударом Осадчого, якому асистував Зоренко. Загалом, друга половина зустрічі проходила на половині поля хорватів, але хоча нашим хлопцям і вдавалося пройти оборону суперника, удари по воротах цілі не досягали.

Гра проходила на хороших швидкостях, достатньо емоційно та напружено. У кожної з команд були хороші можливості відзначитися, і вони ними скористалися. Після удару Федоренка воротар накрив м’яч вже за лінією воріт, тож арбітр вказав на центр поля. Але за 10 хвилин до завершення гри наші хлопці пропустили ще один небезпечний прохід хорватів, який завершився взяттям воріт. Надалі потенційно гольові моменти, яких було у динамівців вдосталь, у забиті м’ячі до фінального свистка так і не втілилися.

Товариський матч

«Динамо» U17 - «Осієк» U17– 4:6 (2:4)

«Динамо» U17: Авраменко, Цілик, Скочеляс (Кусий, 70), Федоренко, Котуха (Тітов, 78), Бойченюк, гравець на перегляді, Осадчий, Калин (Пашников, 46), гравець на перегляді, Зоренко.

Голи: Зоренко (8), Калин (27), Осадчий (56), Федоренко (75) — (24), (29), (37), (40), (50), (79).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер