«Динамо» U16 перемогло австрійську «Аустрію» у Відні

«Динамо» U16 перемогло австрійську «Аустрію» у Відні

У зв'язку з війною в Україні дитячо-юнацькі команди академії "Динамо" вікових категорій U17 та U16 перебувають в Угорщині. Тут вони мають усі необхідні умови не лише для проживання у безпеці та харчування, а й повноцінних тренувань, які проходять на базі футбольної академії Пушкаша. Кожен тиждень у наших хлопців заповнений не лише тренуваннями, а й іграми з провідними командами Словаччини, Чехії, Австрії, Румунії, Хорватії та Угорщини.

Наші хлопці обома складами вже провели ряд поєдинків. Зокрема, вони зіграли проти Академії Пушкаш U19, з віце-чемпіоном Словаччини - командою DAS, із ще одним представником цієї країни - "Локомотивом" (Кошице). Минулого тижня відбулися ігри проти команд угорської академії “Ілиш” (Illés Akadémia-Haladás), а після того, як ряд гравців 2005-го року народження вирушив до розташування юнацької збірної України U17, динамівці змішаним складом провели зустріч із старшими суперниками з угорського МТК (Будапешт). Усі ці зустрічі відбулися на полях футбольної бази академії Пушкаш та завершилися перемогами наших хлопців. Лише в останній зустрічі наші хлопці поступилися, оскільки МТК грав командою 19-річних футболістів.

А у суботу, 23-го квітня, наші команди вирушили до Австрії, де у Відні провели дві товариські зустрічі віковими категоріями U16 та U17 проти місцевої “Аустрії”. Обидва поєдинки виявилися цікавими, напруженими та корисними.

"Динамо" U16 розпочало свій поєдинок достатньо активно. На полі було багато боротьби, адже австрійці виявилися сильним та цікавим опонетом та й на правах господарів вони намагалися захопити ініціативу. у перші хвилини їм це вдавалося, "Аустрія" частіше вела гру на половині поля киян, але занадто близько до воріт підійти заважали наші захисники. Але ближче до середини першої половини зустрічі вже динамівці почали грати першим номером та провели кілька небезпечних атак на ворота суперника. Втім реалізувати бодай одну зі своїх нагод, на жаль невдалося - після спроб Пашка, Коробова Пономаренка, Осипенка м'яч або пролітав вище воріт, або завершальні удари виходили несильними.

Перед перервою наші хлопці мали ще кілька хороших нагод, щоб відзначитися, але їм не вистачало точної останньої передачі та влучного завершального удару. Та коли до свистка на перерву залишалися лічені секунди, киянам вдалася чудова атака, у результаті якої Пономаренко вивів один на один із воротарем Пашка, і Кирило майстерно реалізував свій момент, забивши м'яч "у роздягальню".

Початок другого тайму теж проходив під диктовку нашої команди. Після удару Осипенка м'яч лише дивом не опинився у сітці - із порожніх воріт його вибив захисник господарів. А після інших спроб наших хлопців м'яч пролітав зовсім поруч із площиною воріт. Також динамівці креативно та нестандартно розігрували стандартні положення, чим вводили в оману суперника.

У середині тайму одна з атак "Динамо" виявилася результативною: Лобко вивів на ударну позицію Пашка, і той ударом з правого краю штрафного майданчика подвоїв рахунок. Надалі гра також проходила переважно на половині поля "Аустрії", але до фінального свистка рахунок більше не змінювався.

Товариський матч

«Аустрія» U16 – «Динамо» U16 – 0:2 (0:1)

«Динамо» U16: Кіблицький, Кузьменко (Мариновський, 80), Коробов, Захарченко, Мариновський (Кусий, 46), Іщенко, Білий (Кузик, 46), Осипенко (Білий, 70), Калин (Шевченко, 46; Пономаренко, 67), Пашко (Калин, 80), Пономаренко (Лобко, 46).

Голи: Пашко (45, 65).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер