«Динамо» U19 перемогло «Спарту» U19 на CEE Cup 2022 та стало бронзовим призером

«Динамо» U19 перемогло «Спарту» U19 на CEE Cup 2022 та стало бронзовим призером

У завершальному матчі на міжнародному турнірі у Празі «Динамо» U19 поборолося за 3 місце.

Нагадаємо, команда Ігоря Костюка потрапила до групи з англійською «Астон Віллою» та чеською «Славією». У стартовому матчі динамівці обіграли британців (1:0), у той час як «Славія» виграла у «Астон Вілли» з рахунком 2:1, і у вирішальному матчі «Динамо» та «Славія» оспорювали місце у фіналі. Матч завершився внічию 2:2, що влаштовувало чехів, оскільки за рівної кількості очок та різниці м'ячів у них було на один забитий м'яч більше.

У «бронзовому фіналі» кияни зустрілися із командою ще одного знаменитого празького клубу – «Спарти».

У першій половині зустрічі потенційно гольових моментів було небагато. Кияни, які вийшли на передматчеву побудову одягненими в національні прапори України, активно провели стартові хвилини, проте більшу частину першого тайму активніше і, насамперед, агресивніше попереду діяла «Спарта».

Пражці високо пресингували динамівців, починаючи зустрічати їх близько до штрафного майданчика «біло-синіх». Динамівці багато володіли м'ячем, але здебільшого на своїй половині поля, де його довго розігрували між собою гравці захисної лінії. До останньої третини м'яч доходив кілька разів. Однак наприкінці 40-хвилинки, як і на старті зустрічі, біло-сині видали активний відрізок.

Найнебезпечнішим моментом біля воріт «Спарти» до перерви був кутовий з лівого флангу у виконанні Андрія Маткевича, після якого підкручений у бік воріт м'яч не втримав у руках голкіпер пражан Матей Чехал, проте встиг виправити свою помилку, випередивши Микиту Дзеня, що підбіг.

Друга половина зустрічі розпочалася із небезпечного момента, який записали до свого активу футболісти чеської команди, але Балаба нейтралізував загрозу, випередивши суперника та вчасно вибивши м'яч із штрафного майданчика. Кияни відповіли потенційно гольовим моментом Горбача, який перебував з м'ячем у безпосередній близькості до воріт, але завдати удару йому завадили оборонці суперника, які відтіснили його від м'яча. Ще одного разу Кремчанін відгукнувся на навіс до штрафного майданчика з глибини поля, але головою пробив неточно.

А ось своїм наступним моментом «Спарта» розпорядилася значно ефективніше. Вітарігов отримав м’яч на лінії штрафного майданчика, просунувся на кілька метрів та низом пробив повз Авраменка, вивівши свою команду уперед. Незабаром господарі здобули право на достатньо небезпечний штрафний удар, але з подачею до штрафного майданчика впорався Авраменко. Одразу після цього міг зрівнювати рахунок Кремчанін, але з близької відстані влучив у воротаря, який прикривав ближній кут своїх володінь.

Час невпинно плинув, а динамівцям ніяк не вдавалося реалізувати хоча б один із своїх моментів. Та й суперник часом грав достатньо грубо, збавляючи атакуючий потенціал наших хлопців. Втім, за кілька хвилин до закінчення основного часу українцям таки вдалося зрівняти рахунок: Кремчанін опинився у схожій ситуації, як і у попередньому своєму моменті, і ударом впритул зміг пробити воротаря, який вийшов йому назустріч. Вже у компенсований час Яцик головою пробив повз голкіпера, але, на жаль, і повз ворота.

Тож доля переможця та третього місця на турнірі вирішувалася у серії післяматчевих пенальті. Свої удари краще виконали динамівці, і завдяки двом сейвам нашого воротаря Юрія Авраменка, стали переможцями поєдинку!

Турнір CEE Cup 2022. Матч за третє місце

«Спарта» (Прага, Чехія) – «Динамо» (Київ, Україна) – 1:1 (3:4 по пен.)

«Динамо»: 12.Авраменко (к) – 16.Цилик (20. Гусєв, 69), 3.Балаба, 18.Сизонюк (6.Яцик, 57), 28.Билоконь – 5.Янчишин, 11.Грохольський (10. Царенко, 66), 21.Василець (9.Горбач, 41) – 13.Кремчанин, 19.Маткевич (7.Слесар, 66) – 36 Дзень (22.Саленко, 41).

Голи: Вітарігов (55) – Кремчанін (77).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер