«Динамо» зустрінеться з «Фенербахче» у кваліфікації Ліги чемпіонів

«Динамо» зустрінеться з «Фенербахче» у кваліфікації Ліги чемпіонів

У швейцарському місті Ньон відбулося жеребкування 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів УЄФА.

Саме з цього раунду, раніше, ніж зазвичай, київське «Динамо» розпочне свій шлях у єврокубковому сезоні 2022/23. Кияни проходитимуть кваліфікацію до основної сітку турніру через Шлях представників ліг.

У другому раунді в Шляху представників ліг розпочнуть відбір 4 клуби, серед яких крім «Динамо» - віце-чемпіони Туреччини, Данії та Кіпру, «Фенербахче», «Мідтьюллан» та «АЕК» Ларнака. При цьому «Динамо», як сіяній команді, у суперники могли потрапити «Фенербахче» та АЕК.

За підсумками жеребкування суперником «Динамо» став «Фенербахче». «Динамо» буде приймаючою стороною в першій грі. Матч-відповідь відбудеться у Стамбулі.

Матчі 2-го кваліфікаційного раунду відбудуться 19/20 та 26/27 липня.

У разі виходу до 3-го кваліфікаційного раунду «Динамо» знову опиниться серед сіяних команд. На цій стадії до двох переможців 2-го раунду приєднається 6 команд: бронзові призери чемпіонатів Франції та Португалії, а також срібні призери чемпіонатів Нідерландів, Бельгії, Австрії та Шотландії.

Учасники 3 кв. раунду

«Бенфіка» (Португалія) – 61

«Рейнджерс» (Шотландія) - 50,25

ПСВ (Нідерланди) – 33

«Монако» (Франція) – 26

«Штурм» (Австрія) - 7,5

«Юніон» (Бельгія) – 6

+2 переможці 2-го кв. раунду

4 переможці пар 3-го раунду виходять у раунд плей-офф, де також на основі рейтингу сформують дві фінальні пари. Залежно від складу команд, які проб'ються до цієї стадії, «Динамо» може бути як серед сіяних, так і несіяних команд у раунді плей-офф.

Жеребкування 3 кв. раунду – 18 липня.

Матчі 3-го кв. раунду - 2/3 та 9 серпня.

Жеребкування раунду плей-офф – 2 серпня.

Матчі раунду плей-офф – 16/17 та 23/24 серпня.

У разі проходження 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів «Динамо» гарантує собі як мінімум вихід до групового турніру Ліги Європи, куди автоматично потраплять ті клуби, які вилетять у 3-му кв. раунді ЛЧ, а також у раунді плей-офф ЛЧ.

Команди, які програють у 2-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів (Шлях ліг), переходять до 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер