«Динамо» - «Чорноморець»: експертна думка

«Динамо» - «Чорноморець»: експертна думка

- Василе, які враження у вас залишила гра динамівців проти «Порту» у Португалії? Експерти кажуть, що це була найкраща гра команди Реброва в сезоні. Ви погоджуєтесь?

- Звісно, у мене тільки позитивні враження від перемоги улюбленої команди. Погоджуся з експертами, адже грати проти «Порту» на виїзді дуже непросто, ця команда лише зараз програла свій перший матч у сезоні. Але наша команда налаштувалася належним чином, хлопці проявили свої найкращі якості, здобули заслужену перемогу, і тепер доля виступу «Динамо» в турнірі залежить лише від них самих. Після такої гри команда знаходиться у піднесеному настрої, і в такому стані динамівці підходять до поєдинку із «Чорноморцем».

- Тим не менше, як правило, найважче даються як раз матчі внутрішньої першості, які йдуть слідом за важливими єврокубковими або слідом за поєдинками збірних команд…

- Так, насправді дуже важко відновитися після таких вирішальних битв, як у Словенії та Португалії, насамперед, не так фізично, як психологічно. Але у «Динамо» зараз є глибина складу, що дозволяє тренерам безболісно вдаватися до ротації, яка не шкодить результатам, і це вже доводили деякі матчі цього сезону.

- Тобто є сенс задіяти у цій грі тих виконавців, які останнім часом грають рідше й сповнені бажанням боротися за місце в основному складі?

- Звісно, хлопці вже звикли грати у такому циклі – по два матчі на тиждень, вони вже самі вміють відновлюватися та підходити у хорошій формі до кожної наступної гри. Це нормальна європейська практика, і нічого надзвичайного в цьому немає. Інша справа, що зараз вже кінець першої половини сезону, і у багатьох накопилася втома.

Все буде залежати від того, наскільки відновиться до гри у неділю кожен окремий гравець. Зараз ми бачимо, і це підтверджують слова Сергія Реброва, що в команді є гостра конкуренція за місця у стартовому складі та навіть у заявці на матчі.

- Які враження на вас справляє нинішня гра «Чорноморця»? Команда довго буксувала, але зараз, схоже, нарешті віднайшла свою гру. В минулому турі одесити поставили підніжку «Дніпру», і взагалі з п’яти останніх матчів програли лише в одному…

- Дійсно, це приємні зміни. Звісно, до рівня «Чорноморця» двох- або трирічної давнини поки ще далеко, але команда почала додавати у якості гри, почала набирати очки. На початку сезону команда виглядала дуже сирою і не готовою до конкуренції у Прем’єр-лізі, недарма її називали серед перших кандидатів на виліт. Але десь завдяки тренерській праці, десь завдяки гравцям, які зуміли перелаштуватися, перебороти себе, у тому числі й психологічно, команда, нехай поступово, маленькими кроками, але все ж виходить із цієї ями.

- Як ви вважаєте, цьому більшою мірою сприяє те, що набирається певного досвіду молодий тренер Олександр Бабич, або те, що молоді гравці нарешті адаптувалися до Прем‘єр-ліги?

- Думаю, і тренер якось зумів себе перелаштувати й врешті достукатися до гравців, і в них, у свою чергу, з’явилася певна відповідальність за результати, це відчувається. Звичайно, одразу все не може змінитися, адже для більшості це зовсім новий рівень змагань, але приємно спостерігати прогрес «Чорноморця», а не регрес, як у деяких інших командах.

- Одним із найкращих гравців у нинішньому «Чорноморці» однозначно є орендований динамівець Владислав Калитвинцев. Наскільки ця команда залежна від його гри і наскільки ця оренда йде на користь прогресу Владислава?

- На даному етапі Владислав є важливою фігурою у команді, особливо під час гри в атаці, адже він вже забив кілька красивих і при цьому вирішальних голів. Можливо, якби Калитвинцев грав у сильнішій команді, він виглядав би ще яскравіше, але він демонструє свої найкращі якості й поруч з цими хлопцями. Росте, прогресує вся команда, і він разом з нею. Це видно по грі Владислава. Думаю, ця оренда пішла йому на користь, він має ігрову практику, набирається досвіду в Прем’єр-лізі, і це головне.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер