“Динамо” – “Дніпро”. Післяматчова прес-конференція

“Динамо” – “Дніпро”. Післяматчова прес-конференція

Олексій Михайличенко (головний тренер “Динамо”):
-Сьогодні на першому місці був результат. На такому полі показати змістовний футбол дуже важко, практично неможливо. Йшла боротьба характерів – між собою зустрічалися не просто команди “Динамо” і “Дніпро”, а конкуренти за лідируючи позиції в чемпіонаті. Ми чудово розуміли, що 5-ти очковий дефіцит необхідно скорочувати.

Останню гру у Львові ми також провели на не дуже якісному газоні, тому навантаження на гравців випало дуже велике, і мені дуже приємно, що вони зуміли виявити характер, забити потрібний гол і досягти позитивного результату.

Сьогодні було дуже багато помилок, технічного браку, адже на такому полі ідеально зіграти неможливо. Найголовніше, що ми не поступилися в бажанні перемогти.

-Чи не вважаєте, що останнім часом “Динамо” грає проти дванадцяти чоловіків?
-Я не хочу торкатися цього питання. Сподіваюсь, що ці помилки арбітрів випадкові. На жаль, часто судді не настільки гарно підготовлені як команди. Ключовим моментом зустрічі став епізод, коли боковий суддя зафіксував положення “поза грою” – мабуть, не варто братися за суддівство, якщо не вмієш правильно трактувати правила. А з таких моментів складається гра... Величезні зусилля футболістів, їх вольовий настрій, робота, перекреслюються одним рухом прапорця – це дуже образливо. Однак у всьому світі судді помиляються, і я, в принципі, їх роботу ніколи не коментую.

-Дайте оцінку замінам. Чому ви провели саме одну і не замінили ще інших гравців, адже деякі з них наприкінці матчу дуже втомились?
-Справді, було видно, що хлопці втомилися, але випускати за такої гри “свіжого” гравця – дуже ризикована справа. Діого Ринкон не вийшов на гру в стартовому складі лише тому, що до цього провів два матчі поспіль, а грати тричі за вісім днів для нього поки що важкувато.

Що стосується відсутності інших замін, то ми бачили команду монолітним колективом, і щось змінювати було недоцільно. Звичайно, хлопці припускалися помилок, втомилися, але ніхто не випадав з гри.

-Прокоментуйте ситуацію з Леандро – з’явилась інформація, що він залишає “Динамо”.
-Так, у нас з ним була розмова і вів признався, що стиль гри “Динамо” йому не зовсім підходить і, мабуть, буде краще, якщо він продовжить кар’єру в іншому клубі. Ініціатива йшла від нього, ми з розумінням поставились до цього і розсталися в гарних стосунках, побажавши один одному вдачі.

-Як ви оцінюєте підсумки першого кола для “Динамо”?
-Якщо брати загальну картину, то ми втратили багато очок. Це оцінюючи візуально. Але, враховуючи, в якому ритмі грало “Динамо”, зазначу, що це доволі-таки непоганий результат для команди, яка в такому складі перший раз грає в Лізі чемпіонів і продовжує формуватися під час чемпіонату. Тут є суб’єктивні та об’єктивні фактори.

Не варто про це казати, але можна й згадати засилля травм на початку чемпіонату, дуже напружені ігри Ліги чемпіонів та національного чемпіонату. В такій ситуації третє місце, на якому ми закінчили перше коло, відстаючи від “Шахтаря” на 5, а від “Дніпра” на 2 очка – це ще не та позиція, з якої можна казати, що боротьба вже закінчена.

***

Євген Кучеревський (головний тренер “Дніпра”):
-Вважаю, що команди сьогодні показали мужній футбол, з повною самовіддачею. Коли “Динамо” залишилось удесятьох, нам не вистачило вміння. Замість того, щоб перелаштуватися, почати атакувати, розіграти зайвого, почали припускатися помилок у обороні, одна з яких закінчилось голом у наші ворота.

Можливо, заважало важке поле, але мої хлопці поки що пасують перед авторитетом “Динамо”. Віддача та бажання були, але останні паси та дії в атаці мали бути більш точнішими. Мали зіграти з більшим розрахунком, а замість цього поспішали й у підсумку програли.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер