«Динамо» vs «Олександрія»: історія протистояння команд у Кубку України

«Динамо» vs «Олександрія»: історія протистояння команд у Кубку України

Це протистояння стане для команд третім в історії турніру, і ми пропонуємо згадати, як проходили попередні кубкові зустрічі.

Вперше в рамках національного Кубку “Динамо” та “Олександрія” зустрілися на стадії 1/4 фіналу в сезоні 2015/16. За тодішнім регламентом турніру, раунди плей-оф, починаючи з 1/8 фіналу, складалися з двох матчів.

Не помітивши “Гірник-Спорт” в 1/16 фіналу (6:0) та “Оболонь-Бровар” в 1/8 фіналу (7:0 за підсумками двоматчевого протистояння), на наступному етапі динамівці традиційно зустріли спротив із боку “Олександрії”.

До першої зустрічі, яка номінально була для киян гостьовою, але за домовленістю клубів відбулася на НСК “Олімпійський”, “Динамо” підійшло після домашнього поєдинку плей-оф Ліги чемпіонів із “Манчестер Сіті”. Хоч олександрійці й обрали захисну тактику, відкрити рахунок у матчі вдалося саме їм. На 30-й хвилині Запорожан подав зі стандарту з центру поля, а захисник “городян” Басов у падінні головою зумів переправити м’яч у сітку воріт Рудька.

Після перерви підопічні Сергія Реброва створили велику кількість моментів, із яких реалізували лише один - Віда перехопив м'яч на половині поля суперників і вивів на ударну позицію Ярмоленка, котрий переправив сферу у ворота над голкіпером.

Сезон 2015/16. Кубок України, 1/4 фіналу. Перший матч

01.03.2016. Київ, НСК “Олімпійський”. 3574 глядачі

“Олександрія” – “Динамо” – 1:1 (1:0)

“Олександрія”: Новак, Чеботаєв, Шендрик, Басов, Путраш, Запорожан (к), Леонов (Есеола, 73), Банада, Таргамадзе (Чорній, 73), Пономар, Козак (Старенький, 80). 

“Динамо”: Рудько, Віда, Хачеріді, Драгович, Антунеш, Петрович, Мігель, Буяльський (Гармаш, 67), Гонсалес (Гусєв, 66), Ярмоленко (к), Яремчук (Теодорчик, 46).

Голи: Басов (30) – Ярмоленко (66).

Попереджені: Чорній (88) – Гонсалес (59), Хачеріді (87).

Перед матчем-відповіддю в кубковому протистоянні “Динамо”, як і в нинішньому сезоні, зустрілося з командою Володимира Шарана в рамках чемпіонату України, перемігши на виїзді 2:0.

Однак другий поспіль візит до Олександрії успіхом не увінчався. “Городяни” повели в рахунку на екваторі першого тайму завдяки неочікуваному та видовищному голу: Артем Чорній прямим ударом із кутового закрутив м'яч у ближню “дев'ятку” воріт Рибки. Маючи мінімальну перевагу, олександрійці не лише зосередилися на обороні, а й могли збільшити рахунок на свою користь, тоді як “Динамо” більшу частину другого тайму діяло у меншості після вилучення Сергія Рибалки. Найгострішим моментом у “біло-синіх” був удар Буяльського, після якого м’яч від ноги голкіпера влучив у стійку.

“Олександрія” вперше в історії вийшла до півфіналу Кубка України, однак розвинути своє досягнення команді не вдалося - на цій стадії підопічних Шарана зупинив “Шахтар”.

Сезон 2015/16. Кубок України, 1/4 фіналу. Матч-відповідь

06.04.2016. Олександрія, КСК “Ніка”. 7000 глядачів

“Динамо” – “Олександрія” – 0:1 (0:1)

“Динамо”: Рибка, Данило Сильва (к), Петрович, Віда, Макаренко (Антунеш, 76), Буяльський, Рибалка, Гармаш, Гонсалес, Яковенко (Ярмоленко, 57), Теодорчик (Мораес, 73).

“Олександрія”: Новак, Микицей, Басов, Шендрик, Чеботаєв, Запорожан (к), Леонов (Грицук, 64), Банада, Чорній (Козак, 61), Путраш, Пономар (Куліш, 77).

Гол: Чорній (23).

Попереджені: Рибалка (6), Віда (65) – Чеботаєв (31), Чорній (45).

Вилучений: Рибалка (54, повторне попередження).

Вдруге в Кубку України жереб звів команди в сезоні 2017/18. “Олександрія” стала першим суперником для “Динамо”, яке стартувало у розіграші Кубку зі стадії 1/8 фіналу.

У зустрічі на КСК “Ніка” кияни вийшли вперед наприкінці першого тайму завдяки голу Артема Кравця, якому асистував Дерліс Гонсалес. Втім, одного голу виявилося недостатньо для перемоги: на 77-й хвилині господарі зрівняли рахунок внаслідок розіграшу штрафного, який гольовим ударом головою завершив Старенький.

Гра перейшла в овертайм, в якому підопічні Олександра Хацкевича забили ще два голи: Кравець спочатку знайшов у воротарському майданчику Бєсєдіна, який переправив м’яч у сітку, а згодом і сам оформив дубль після пасу від Гонсалеса. “Олександрія” відповіла лише одним голом перед фінальним свистком: Грицук реалізував пенальті після фолу Гармаша у своєму штрафному.

Вийшовши до чвертьфіналу, “Динамо” переграло там “Десну” (2:0), у півфіналі пройшло “Дніпро-1” (4:1), а в фінальній зустрічі на “Дніпро-Арені” поступилося “Шахтарю” з рахунком 0:2.

Сезон 2017/18. Кубок України, 1/8 фіналу

25.10.2017. Олександрія, КСК “Ніка”

“Олександрія” - “Динамо” - 2:3 (основний час - 1:1)

“Олександрія”: Паньків, Чеботаєв, Гітченко, Басов, Цуріков (Бацула, 59), Запорожан (к), Каленчук (Грицук, 46), Банада (Пономар, 73), Старенький, Сітало, Полярус.  

“Динамо”: Бущан, Кендзьора, Хачеріді, Пантич, Миколенко (Лєднєв, 117), Гонсалес, Гармаш, Шепелєв (Алібеков, 112), Смирний (Піварич, 72), Кравець (к), Бєсєдін.

Голи: Старенький (77), Грицук (120+5, з пенальті) - Кравець (36, 116), Бєсєдін (107).

Попереджені: Басов (31), Полярус (118) – Кравець (62), Гармаш (90+2), Пантич (120+3), Хачеріді (120+4).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер