«Динамо» в Іспанії: силові навантаження у надсучасному залі для футболістів

«Динамо» в Іспанії: силові навантаження у надсучасному залі для футболістів

Вночі у Марбельї пройшов рясний дощ, і прокинувшись вранці футболісти побачили з вікон готелю Gran Melia Don Pepe, розташованому практично на узбережжі Середземного моря, шквальний вітер, який ледь не зривав пальмові гілки.

Коли динамівці прибули до Футбольного центру Марбельї на ранкове заняття, дощ вже скінчився, і з-за хмар навіть визирнуло сонце, проте гравці, звісно, були не проти плану на тренування, який підготував тренерський штаб “біло-синіх” - силові навантаження у тренажерному залі.

До слова, цей зал з’явився у Футбольному комплексі Марбельї зовсім нещодавно, перед цим міжсезонням. Це надсучасний професійний тренажерний зал, з панорамним оглядом на тренувальні поля, створений для спеціальної силової роботи футболістів. Тут є усе найновітніше обладнання для відпрацювання як загальних вправ, спрямованих на розвиток усіх груп м’язів, так і спеціальних вправ. особливо корисних для футболістів.

Як от, наприклад, бігова доріжка, по якій треба пробігти із прив’язаним до поясу тросом, силу натягу якого можна регулювати. На ній футболісти мають виконувати швидкісні ривки на максимальну довжину.

Або інший тренажер, під час виконання вправи на якому гравець повинен імітувати рух ногою, який зазвичай робить під час сильного удару або пасу - і також під навантаженням. Подібні вправи дуже корисні для зміцнення м’язів ніг, які найбільше задіяні у футболістів під час матчів, під навантаженнями.

Є і вільні ваги, вправи із якими теж можуть бути найрізноманітнішими - кожну із цих вправ перед початком заняття детально описує та навіть демонструє на своєму прикладі тренер із фізичної підготовки. Для розігріву м’язів перед насиченим тренуванням до послуг футболістів - велотренажери та бігові доріжки.

При цьому зал дуже просторий - коли динамівці прибули до Футбольного центру, жодна команда не тренувалася на полі, зате одна ще не закінчила своє заняття в залі, що анітрохи не заважало тренуванню "біло-синіх".

Після розминки та розтяжки динамівці розділилися на кілька груп та почали виконувати кожну зі вправ по колу під пильним контролем тренерського штабу.

Заняття вийшло досить тривалим, а по його завершенню кілька гравців влаштували своєрідний челлендж - хто зможе застрибнути та стати на ноги на набір із трьох пліобоксів, складених разом, сумарна висота яких склала 135 сантиметрів. Єдиними, хто впорався із цим завданням без проблем, стали голкіпери Денис Бойко та Георгій Бущан. Втім, одного раз зробити це вдалося і Франу Солю, який теж непогано грає у повітрі, проте не у власному штрафному майданчику, як воротарі, а у чужому.

Ось так роботу без м’яча, яку не завжди полюбляють футболісти, динамівці виконали із великим бажанням. Ввечері команда зосередиться вже на тактичних вправах, роботі на футбольному полі.

А завтра о 17:00 за київським часом “Динамо” проведе свій перший контрольний матч на цьому тренувальному зборі. Суперником “біло-синіх” буде ЦСКА зі столиці Болгарії Софії. У прямому ефірі цю гру можна буде подивитися на нашому клубному каналі в YouTube.

 

Більше фото та відео тренувального дня ви можете знайти на офіційній сторінці "Динамо" в Instagram.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер