Динамівці забили 13 м'ячів у матчі Всесвітніх учнівських ігор в Белграді та вийшли до півфіналу

Динамівці забили 13 м'ячів у матчі Всесвітніх учнівських ігор в Белграді та вийшли до півфіналу

У заключному матчі групового етапу футбольного турніру на Всесвітніх учнівських іграх у Белграді команда, представлена ​​вихованцями ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського, які навчаються у столичній школі № 175 ім. В. Марченка, зустрічалася з господарями змагань - збірною Сербії.

Перед тим, як відкрити рахунок, підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередніченка не реалізували кілька перспективних моментів. Зокрема, в одному з епізодів Калин протягнув м'яча від центру до штрафного майданчика, вийшов на ударну позицію, але не влучив у ворота. Біля наших володінь свою майстерність довелося демонструвати Суркісу, який парирував м'яч після удару з-за меж штрафного.

Перший м'яч влетів у ворота суперника після того, як Білий зіграв на перехопленні біля чужого штрафного майданчика й сам же точно пробив по воротах. Незабаром Кузик після пасу врозріз вийшов до воріт, але бити не став, а викотив Калину на порожні ворота. І буквально в наступній атаці Любомир записав на свій рахунок ще один асист - Мариновський ударом з-за меж штрафного поцілив точно в кут.

«Побиття» опонента, який фактично зупинився і не думав про атаку, продовжилося і в подальшому. Пашко класним пасом вивів віч-на-віч із воротарем Лобка, і Віталій точно пробив у кут. Трохи згодом знову пас урозріз, Калин вискакує до воріт, віддає зручний пас у район 11-метрової, і Хмельовський переправляє м'яча в порожні ворота. Кузик у черговий раз класною передачею виводить партнера до воріт, цього разу Лобка, і Віталій знову переграє воротаря. А перед самою перервою форвард оформив хет-трик, замкнувши з меж воротарського простріл Калина справа.

Ледве почався другий тайм, як Кузик заробив пенальті й сам же його реалізував. Незабаром свій м'яч забив Шевченко, змістившись від лівого кута штрафного майданчика до центру й точно пробив по воротах - щоправда, не обійшлося без рикошету на користь нашого футболіста. Потім протягом хвилини ще два м'ячі влетіли до сітки воріт господарів змагань - Пашко реалізував вихід віч-на-віч із воротарем після пасу Кузика, а за кілька десятків секунд уже свій момент реалізував Шевченко.

Свої голи також забив і Пономаренко, в обох випадках точно пробиваючи повз воротаря з меж штрафного. Також у Матвія було ще кілька хороших можливостей, щоб оформити хет-трик, але рахунок більше не змінювався. Тим паче, арбітри, порадившись із тренерами обох команд, прийняли рішення завершити поєдинок на 10 хвилин раніше, ніж треба.

У підсумку, 13:0 - наші хлопці впевнено завершують груповий турнір із трьома перемогами (різниця м'ячів - 27:0), і в півфіналі зустрінуться з командою Перу, яка посіла четверте місце.

Всесвітні учнівські гри-2021

Україна - Сербія - 13:0

Україна: Суркіс, Коробов (Захарченко, 31), Іщенко, Нестеренко (Кузьменко, 31), Мариновський (Дикий, 39), Хмельовський, Білий (Осипенко, 39), Кузик, Калин, Шевченко, Лобко (Пономаренко, 39).

Запасний: Кіблицький.

Голи: Білий (10), Калин (14), Мариновський (15), Лобко (19, 27, 30), Хмелевський (25), Кузик (32, пен.), Шевченко (35, 39), Пашко (38) , Пономаренко (45, 46).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер