»Дрогеда» – «Динамо» – 1:2. Алієва ірландці не втримали...

»Дрогеда» – «Динамо» – 1:2. Алієва ірландці не втримали...

Перший єврокубковий матч у нинішньому сезоні вийшов для «Динамо», відверто кажучи, нелегким. «Дрогеда», яка не хапає зірок з неба навіть у відверто слабкому чемпіонаті Ірландії, дала справжній бій іменитому супернику.

Українські телевізійники, мабуть, також перехвилювалися, передчуваючи нелегкий поєдинок для «Динамо». Трансляція поєдинку розпочалася лише з 38-ї хвилини матчу. Щоправда, вже на 10-й хвилині з’явився сигнал з Ірландії, і коментатор матчу Олексій Семененко фактично вів радіорепортаж для телеглядачів.

Матч розпочався з хвилини мовчання на знак скорботи за жертвами повені, яка в останні дні бушувала в Західній Україні. Тисячі затоплених населених пунктів, сотні постраждалих людей, 22 загиблих, з яких шестеро – діти... Жахливі цифри...

Що стосується власне гри, то в першому таймі гості прогнозовано володіли суттєвою перевагою, але змогли втілити її лише в один забитий м'яч. Алієв подав зі штрафного практично від правого кутового прапорця, воротар помилився на виході, і Михалик точним ударом з близької відстані відкрив рахунок у матчі.

В подальшому «Динамо» продовжувало володіти ініціативою, але до реально небезпечних моментів біля воріт господарів справа так і не доходила. Головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін недаремно нервував наприкінці першого тайму. Не пройшло і двох хвилин після відновлення гри, як ірландці несподівано зрівняли рахунок. Кудузович навісив з правого флангу, і Х’юз, опинившись на самоті в центрі штрафного майданчика, пробив головою по воротах «Динамо». Шовковський на удар зреагував, але перешкодити м'ячу залетіти в сітку воріт не зміг– 1:1.

Надалі динамівці мали незліченну кількість голевих моментів. Але в черговий раз позначилася давня проблема нашої команди – реалізація залишає бажати кращого. Практично кожний з гравців передньої лінії мали по два-три моменти для взяття ірландських воріт, але домогтися свого вдалося лише Алієву на останніх хвилинах матчу. Олександр накрутив кількох захисників в лівому куті штрафного майданчика, і несподівано пробив у ближній кут – воротар «Дрогеди» навіть не ворухнувся, поки м’яч влітав у сітку воріт.

Залишається сподіватися, що з часом динамівцям вдасться налагодити бомбардирський приціл, оскільки подальші суперники «Динамо» – як у чемпіонаті України, так і в Лізі чемпіонів (у разі проходу в 3-й кваліфікаційний раунд) – подібні помилки можуть і не пробачити. Проте, важливість перемоги «Динамо» не варто применшувати, а гостьовий тріумф дозволяє нашій команді спокійно готуватися до повторного матчу.

Фотогалерея матчу

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер