Джермейн ЛЕНС: «Я зроблю все, щоб допомогти команді стати чемпіоном»

Джермейн ЛЕНС: «Я зроблю все, щоб допомогти команді стати чемпіоном»

Гарний настрій йому забезпечила не лише перемога та вихід до стадії плей-оф, а й власний внесок у командний успіх у вигляді забитого м'яча. Незабаром Джермейн полетів до своєї родини до Амстердаму, куди йому й подзвонив кореспондент офіційного сайту «Динамо» (Київ):

- Перші дні відпустки я проведу в Голландії, потім поїдемо із сім'єю до Дубаї, після чого плануємо відпочити на Мальдивах, де, судячи з усього, й зустрінемо Новий рік. У другій частині відпустки планую відвідати родичів на батьківщині в Суринамі.

- Напевно, ви дуже задоволені, що команді вдалося виграти останній матч першої половини сезону у віденського «Рапіда». Це виявилося легше зробити, ніж у першому матчі у Відні?


- Я би так не сказав. У Відні ми діяли спочатку дуже добре, забили два м'ячі. Навіть не знаю, що сталося в другому таймі, ми пропустили два голи, й мені важко це пояснити. Але, повторюся, не вважаю, що ми грали гірше. А що стосується київського матчу, то мені здається, спочатку ми трохи нервували, особливо після того, як пропустили гол на перших хвилинах. Але хлопці не опустили руки, а налагодили власну гру й довели справу до заслуженої перемоги 3:1. Це був хороший рахунок та хороша гра. Звичайно, я дуже радий, що ми пробилися до наступного етапу Ліги Європи та продовжимо виступи в єврокубках навесні.

- Ви вже звикли до нової країни, нового середовища?

- Звичайно, шістьох місяців в Україні було цілком достатньо для цього. Я вже добре знайомий із містом, ні в чому не відчуваю обмежень, мені комфортно в усьому, та й, вивчаючи мову, я вже на побутовому рівні можу цілком спокійно висловлюватися. Тож я, справді, щасливий жити в Києві.

- Що було для вас найбільш незабутнім моментом у «Динамо»?

- Складно сказати так відразу. За той час, що я тут, було багато як приємних моментів, так і не дуже. Запам'яталися зустрічі та спілкування з уболівальниками, вони чудові.

Граємо ми добре чи погано, вони нас завжди підтримують, і ми це дуже цінуємо, це дуже важливо. Тому, звичайно, мені хочеться щось дати їм натомість, показувати хороший футбол та частіше радувати їх перемогами. Також важливо, що «Динамо» зустріне єврокубкову весну. Але все ж найголовніший момент, гадаю, буде наприкінці сезону, коли буде вирішуватися доля чемпіонства.

- Ви забили сім м'ячів за нашу команду. Який із них вважаєте найбільш важливим, і який – найкрасивішим?

- Напевно, найкрасивіший м'яч я забив київському «Арсеналу», він добре мені запам'ятався. А найважливіший, мабуть, на НСК «Олімпійський» «Рапіду». Ми програвали 0:1, я зрівняв рахунок, а нічия дозволяла нам пройти далі. Після цього команда пішла вперед й ми забили ще два голи.

- Ви пам'ятаєте свій перший гол в Україні?

- Звичайно, я добре пам'ятаю всі м'ячі, які забивав за «Динамо». Вперше я відзначився у домашньому матчі товариського турніру проти «Спартака». А в офіційних матчах – в домашньому матчі плей-оф Ліги Європи з казахстанським «Актобе». А потім я ще забив двічі донецькому «Металургу», коли ми перемогли 9:1.

- Хто став вашими новими друзями в Україні?

- У команді я найбільше спілкуюся з Аруною, окрім того, що ми говоримо однією мовою, ми ще й сусіди, й іноді разом їздимо на базу чи виходимо гуляти до міста. Також англійською говорить Браун Ідейє, тож ми зійшлися, переважно, за мовним принципом.

- Ви є активним користувачем різноманітних соціальних мереж. Ви приділяєте цьому багато часу?

- Якщо чесно, ні. Наприклад, моїм Інстаграмом допомагають займатися інші люди, які постять різну інформацію від мого імені, тож я не все це роблю сам.

- Ви вже провели в Києві півроку, які ваші враження? Чи були виправдані ваші очікування?

- Так, безумовно. Не втомлююся повторювати, що «Динамо» (Київ) – це великий клуб, і підтвердження цьому можна побачити скрізь: у вболівальницькому середовищі, у ставленні до нас суперників. Якщо команда програє, це стає для всіх головною темою для обговорення. У маленьких і не настільки видатних командах, якщо ти програєш, цього ніхто не помічає. У «Динамо» ж, повторюся, це справжня подія. Я радий захищати кольори цього клубу й, як вже казав раніше, зроблю все, щоб допомогти команді стати чемпіоном. Саме це я й збираюся робити в другій частині сезону. Сподіваюся, мої очікування, як і очікування тисяч наших уболівальників, виправдаються.

- Чого ви очікуєте від жеребкування раунду плей-оф Ліги Європи в понеділок?

- Навіть не знаю. Гадаю, нам попадеться хороший суперник, адже багато команд «спустилися» з Ліги чемпіонів. Вірю, що ми добре зіграємо обидва матчі й пройдемо далі. Якого суперника хотів би отримати? Гадаю, «Аякс» був би хорошим варіантом. Не те, щоб ця команда була особливою для мене, просто, якщо попадеться «Аякс», можу пообіцяти, що я йому заб'ю. Досі так складалося, що в усіх матчах, які я коли-небудь грав проти цієї команди, я неодмінно забивав в їхні ворота.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер