Еміль Карас: «Збірники мають повернутися 15-го липня, а 16-го почнуть тренуватися»

Еміль Карас: «Збірники мають повернутися 15-го липня, а 16-го почнуть тренуватися»

Після другого заняття асистент головного тренера Еміль Карас відповів на запитання клубниз ЗМІ про плани підготовки команди, повернення збірників і дебют Іллі Шкуріна:

- Дивно, що «Динамо» провело контрольний матч вже у день приїзду на другий збір. Футболісти були до цього готові?

- У Мірчі Луческу це часта практика. Він завжди говорить, що для гравця це не проблема, тим більше що після перельоту у нас було 5-6 годин для відпочинку і відновлення, тож жодних проблем. Зі своїми командами, зокрема, зі збірними, він міг полетіти навіть до Латинської Америки і у той же день зіграти матч. Футболіст, як воїн, він повинен бути готовий завжди.

- Наскільки команда функціонально готова до початку збору на даний момент?

- Це не магазин, щоб зважувати і визначити точну міру підготовки. Хлопці добре тренуються, працюють під навантаженням, це нормально для періоду зборів. Чекаємо на наших збірників після відпочинку і в повному складі станемо до підготовки до останніх контрольних ігор і початку чемпіонату.

- А коли планується їхнє повернення?

- 15-го липня вони мають бути тут, а 16-го вийти на тренування.

- Яку оцінку матчу з «Серветтом» можете дати?

- Це найкращий суперник з тих, з ким ми грали, дуже агресивний, організований, нам було складно грати проти них. Ми багато помилялися, оскільки суперник змушував нас це робити. У кожному матчі ми граємо в різних поєднаннях, хлопці не так добре знають один одного, свої можливості. У першому таймі у нас були проблеми - ми не могли якісно вийти з оборони, дріботіли довгими передачами, які суперник перехоплював і починав свої атаки. Був хороший рух, чисто фізично ми витримали перший тайм, але в якості суперник нас перегравав.

У другому таймі ситуація змінилася, ми стали грати більш спокійно, краще контролювали м'яч, в кінці гри забили гол і могли відзначитися ще. Словом, зіграли краще, але знову суперник змушував помилятися. Грали б з іншою командою, контролювати м'яч виходило б краще. Повторюся, «Серветт» - хороша команда, гра з ними була корисною для нас.

- Чи вразив Шкурін, забивши у своєму дебютному матчі?

- Футболіст, який забиває м'яч, завжди залишається в пам'яті, він завжди важливий, оскільки перебував у штрафному майданчику і замкнув ту передачу. Нападник виходить на поле заради того, щоб забити. І атака була дуже хорошою, і Лєднєв зробив хорошу передачу на Тимчика, той добре подав. Словом, вийшла хороша комбінація, яка завершилася голом.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер