Ерік Рамірес: «Робитиму все для того, щоб «Динамо» знову стало чемпіоном»

Ерік Рамірес: «Робитиму все для того, щоб «Динамо» знову стало чемпіоном»

- Вітаємо в київському «Динамо»! Які у тебе перші враження після підписання контракту з нашим клубом?

- Хочу подякувати за цю можливість. Я дуже радий підписати контракт із «Динамо», адже знаю, що це дуже великий клуб у цій країні. Я провів у Києві кілька днів, і можу сказати, що співробітники клубу, які мене оточували, були дуже приязними. Я дійсно дуже щасливий.

- Як до тебе правильно звертатися?

- Мені подобається, коли мене називають Рамірес.

- Ми бачили тебе вчора на тренувальній базі «Динамо». Розкажи, що ти там робив?

- Я був приємно вражений, адже «Динамо» має базу з чудовою інфраструктурою та великою кількістю полів. Мені все дуже сподобалося.

 - Твоє медобстеження в Києві дещо затягнулося. Що б ти сказав про спілкування з київськими лікарями?

- Можу сказати, що мені дійсно довелося спілкуватися з багатьма лікарями, і я був приємно вражений тим, що багато хто з них добре володіє англійською мовою. Тому спілкування було легким.

- Ми раді бачити тебе в київському «Динамо», але раніше була інформація, що ти був близьким до підписання контракту з казанським «Рубіном». Що не склалося в цьому клубі?

- Дійсно, така можливість була. Але з «Рубіном» не склалося з певних обставин, у тому числі особистих. Я отримав запрошення з київського «Динамо» та з радістю його прийняв, адже це чудовий виклик – можливість грати в Лізі чемпіонів і жити в прекрасному місті, столиці України.

- Ти мав ще два роки контракту зі словацьким клубом ДАК 1904. Чи означає цей перехід те, що ти вже переріс рівень чемпіонату Словаччини?

- Хочеться сподіватися, що це так. Точно знаю, що я зробив крок до вищого рівня та з нетерпінням очікую можливості себе проявити.

- У тебе є досвід виступів у Лізі Європи. Чи готовий ти до Ліги чемпіонів?

- Так, звичайно!

- Які у тебе перші враження про Київ?

- Справді, я встиг трохи погуляти містом і побувати у декількох ресторанах. Київ – це велике місто, і люди всюди приємні. Мені тут дуже сподобалося.

- Перед тим, як почати забивати за ДАК, ти виступав в оренді за інші клуби. Наскільки важливим для тебе був той досвід?

- Звичайно, цей досвід допоміг мені рухатися далі.

- Скільки часу тобі потрібно для адаптації? Як вважаєш, коли можна буде побачити тебе в першій команді?

- Перед переходом до «Динамо» я кілька років провів у Чехії та Словаччині. Мені здається, що футбол у цих країнах досить схожий на український. Тому сподіваюся, що мені не знадобиться багато часу для адаптації. Багато грати та забивати – це моя мета.

- Чи спілкувався ти з Мірчею Луческу?

- Я ще не встиг поспілкуватися з головним тренером, але спілкувався з керівництвом клубу. Сподіваюся, що така розмова відбудеться вже в найближчі дні. Очікую цього з нетерпінням.

- Ти зараз перебуваєш у оптимальних фізичних кондиціях чи потрібен час, щоб набрати форму після відпустки?

- У мене була відпустка, але значну частину канікул я перебував у таборі національної збірної Венесуели та тренувався там. Тому можу сказати, що мені не знадобиться багато часу, щоб набрати свою оптимальну форму. Сподіваюся, що для досягнення стовідсоткової готовності вистачить тижня.

- Ти забив 17 мячів і відзначився 8-ма результативними передачами в минулому сезоні. Які особисті завдання ставиш для себе в «Динамо»?

- Сподіваюся забивати за «Динамо» ще більше м’ячів, ніж у Словаччині. Окрім того, хотілося б допомогти команді знову виграти чемпіонство в цьому сезоні.

- Що ти знаєш про чемпіонат України та конкуренцію з «Шахтарем»?

- Так, я знаю, що «Шахтар» - це також потужний клуб. Але зараз Рамірес тут, у Києві, та робитиме все, щоб чемпіоном стало «Динамо».

- Перед підписанням контракту ти спілкувався з кимось по телефону. Хто благословив тебе на це рішення?

- Я спілкувався зі своєю родиною, батьками. Сім’я – це найважливіше для кожної людини. Як я вже казав, перехід до «Динамо» – це величезна можливість у моєму житті. Тому мені було важливо заручитися підтримкою своєї родини.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер