FC Aesch Tournament. «Динамо» U19 – «Валенсія» U19 – 3:3 (4:5 пен.)

FC Aesch Tournament. «Динамо» U19 – «Валенсія» U19 – 3:3 (4:5 пен.)

У півфінальному поєдинку міжнародного юнацького турніру FC Aesch Under 19 International Football Tournament київське «Динамо» зустрілося з однолітками з іспанської «Валенсії». Нагадаємо, кияни, завдяки кращій різниці забитих і пропущених м’ячів у своїй групі посіли перше місце, а «Валенсія» у паралельному квартеті стала другою.

Кияни розпочали поєдинок активно, особливо звертав на себе увагу на початку зустрічі Саленко, з ударом якого спочатку впорався воротар, а згодом із його небезпечним прострілом до штрафного майданчика справа змогли впоратися захисники. Ще один удар динамівців прийшовся повз ворота. Суперник же діяв на контратаках, і одного разу Авраменку довелося рятувати свою команду після виходу суперника один на один – Юрій вчасно зблизився з опонентом та вибив м’яч, його підхопив гравець «Валенсії», але подальшу передачу до штрафного майданчика вже перехопили наші захисники.

А тим часом ініціативу у матчі перехопили іспанці. Свій наступний момент вони змогли втілити у забитий м’яч – до взяття воріт призвело стандартне положення. Після подачі від кутової позначки без нагляду у штрафному майданчику українців залишився Іса Ньяре, який у боротьбі із нашим оборонцем головою зміг переправити м’яч у сітку, вивівши свою команду уперед. Невдовзі «Валенсія» змогла забити і другий м’яч, причому, здалося, що це вийшло достатньо легко: Уго де Матео отримав м’яч у штрафному майданчику, трохи змістився, обігравши нашого захисника, і прицільним ударом пробив повз Авраменка, подвоївши рахунок.

Завдання динамівців відігратися дещо спростило вилучення у складі суперника – Ігуаль грубо зіграв на фланзі проти Дзеня. І вже через кілька хвилин після цього кияни змогли скоротити відставання у рахунку теж за допомогою стандарту: після подачі кутового з першим ударом нашого гравця зміг впоратися воротар, але на добиванні першим опинився Філатов, який переправив м’яч у сітку – 1:2.

На старті другого тайму кияни притиснули суперників до їхніх воріт і змогли відіграти ще один м'яч, відновивши паритет у рахунку. Результативним знову став стандарт, який Маткевич заробив на лівому фланзі та сам взявся виконувати. Послідував навіс до штрафного, де першим на м'ячі був Назар Балаба – 2:2.

Однак радість динамівців тривала недовго - за лічені хвилини "Валенсія" також реалізувала штрафний. Уго де Матео прямим ударом метрів із 18-ти відправив м'яч у ближню "дев'ятку" воріт Авраменка, оформивши дубль у цій зустрічі.

Еквалайзер від "Динамо" не змусив себе чекати - гравець "кажанів" зіграв рукою в своєму штрафного, і арбітр вказав на "точку". Пенальті виконав капітан "біло-синіх" Артем Бенедюк, який пробив низом по центру, тоді як голкіпер завалився вбік - 3:3!

Наприкінці основного часу м'яч вчетверте опинився в сітці воріт "Валенсії", проте цього разу у Кремчаніна після передачі Янчишина був зафіксований офсайд. Тому за рівного рахунку півфіналіста турніру довелося визначати у серії пенальті.

Команди йшли рівно аж до останнього, п'ятого удару. Незважаючи на "футбольні хитрощі" від воротаря "Валенсії", який намагався спровокувати динамівців, влучно пробили Кремчанін, Маткевич, Горбач і Слесар. А от Бенедюк, який взявся виконувати вирішальний удар, не зміг переграти голкіпера іспанців.

Зазначимо, що вирішальні поєдинки за призові місця турніру відбудуться у неділю вдень. Матч за третє місце, в якому зіграє наша команда, розпочнеться о 12.00, а фінальний поєдинок – о 14.00. Суперником «Динамо» стане переможений у паралельній півфінальній парі «Ювентус» - «Фулхем».

FC Aesch Under 19 International Football Tournament

Півфінал

«Динамо» (Україна) – «Валенсія» (Іспанія) – 3:3 (1:2) (4:5 у серії пенальті)

«Динамо» (стартовий склад): 12. Авраменко, 8. Бенедюк (к), 18. Сизонюк, 28. Білоконь, 17. Філатов, 3. Балаба, 22. Саленко, 19. Маткевич, 7. Слесар, 9. Горбач, 36. Дзень.

На заміну виходили: 13. Кремчанін, 5. Янчишин.

Голи: Філатов (35), Балаба (44), Бенедюк (56, пен.) - Іса Ньяре (17), Уго де Матео (22, 49).

Попередження у «Динамо»: Горбач (29), Дзень (32), Балаба (59).

Вилучений: Карлос Ігуаль (32) («Валенсія»).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер