Футбол заради миру в Україні: «Динамо» (Київ, Україна) та «Легія» (Варшава, Польща) разом проти війни

Футбол заради миру в Україні: «Динамо» (Київ, Україна) та «Легія» (Варшава, Польща) разом проти війни

Варварські дії російської армії об'єднали українців в одну велику родину, де кожен робить свій внесок для спільної перемоги над агресором.

Україна отримує величезну підтримку наших зарубіжних друзів, серед яких одне з найважливіших місць займає Польща. Наш західний сусід одним із перших простягнув руку допомоги, активно відстоює інтереси України, приймає мільйони наших співгромадян-біженців.

Близькі футбольні взаємини України та Польщі беруть початок у 2004 році, коли наші країни подали спільну заявку на проведення Євро-2012. В успіх українсько-польської заявки мало хто вірив, але титанічні зусилля обох країн, Федерації футболу України під керівництвом Григорія Суркіса, Польського футбольного союзу, який очолює Михайло Лісткевич, дали результат.

У 2012 році Україна та Польща спільно провели один із найкращих чемпіонатів Європи в історії футболу. Це було справжнє спортивне свято на території двох наших країн.

Через 10 років футбольні шляхи Польщі та України знову близькі. Наразі наші польські друзі простягли руку допомоги в організації першого благодійного матчу київського «Динамо» у рамках турне команди на підтримку України. Керівництво «Легії» та «Динамо» спільно роблять усе можливе, щоб зустріч пройшла на найвищому рівні.

Ми щиро дякуємо польській стороні за професіоналізм в організації матчу між нашими командами та підтримку України. У цей складний час «Легія» та «Динамо» не просто зіграють у футбол, вони нададуть фінансову допомогу Україні.

Матч «Зупинимо війну!» дозволить «Динамо» привернути ще більше уваги до трагедії в Україні, а вся виручка від матчу та концерту буде спрямована нужденним в Україні.

«Матч із «Легією» – це важлива подія. Не зважаючи на спортивну складову, ми говоримо про серйозну допомогу нашій країні, про привернення уваги до того, що відбувається в Україні, та ще одного дружнього кроку з польського боку. Від себе особисто та від усього футбольного клубу «Динамо» я дякую своїм колегам з «Легії», а також усім, хто причетний до організації цього матчу. Упевнений, що це буде чудовий старт нашого великого турне, яке ще на крок наблизить Україну до перемоги», - вважає президент «Динамо» Ігор Суркіс.

«Польща дуже допомагає Україні в усіх напрямках. Я зовсім не здивований, що вони не залишилися осторонь й у футбольному плані. Це не просто матч, це символ дружби наших країн та взаємовиручки. Чекаємо якнайбільше вболівальників на трибунах, запрошуємо всіх підтримати нашу дружбу, підтримати Україну та нашу волю до перемоги», - зазначив капітан «Динамо» Сергій Сидорчук.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер