Гармаш забиває після пасу Буяльського, Україна грає внічию з «Рієкою»

Гармаш забиває після пасу Буяльського, Україна грає внічию з «Рієкою»

Національна збірна України провела третій контрольний матч у рамках підготовки до поєдинків плей-офф кваліфікації ЧС-2022 та Ліги Націй.

Наступного дня після матчу з «Емполі» «синьо-жовті» перебазувалися до Хорватії, де зустрілися з «Рієкою» в однойменному місті.

Олександр Петраков повністю змінив стартовий склад у порівнянні зі грою проти «Емполі». У Рієці з перших хвилин на поле вийшли п’ятеро динамівців – голкіпер Георгій Бущан, захисник Олександр Сирота, півзахисники Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський та Денис Гармаш. При цьому капітан «Динамо» Сергій Сидорчук вивів збірну на поле з капітанською пов’язкою. Динамівський форвард Артем Бєсєдін з’явився на полі одразу по перерві, замінивши Артема Довбика. А на останні 10 хвилин на поле вийшов Віктор Циганков.

У стартовому відрізку найбільше воротам господарів поля загрожував Віталій Буяльський, найнебезпечніший удар якого прийшовся на 18-ту хвилину, коли він, у притаманній йому манері увірвавшись до штрафного майданчика замикав простріл Юхима Коноплі з правого флангу, однак воротар з цим ударом впорався.

Не забивши гол власноруч, Буяльський виступив у ролі асистента на 24-й хвилині. Після пасу назад у виконанні Довбика від лицевої Буяльський з правого флангу перевів м’яч на протилежний на Дениса Гармаша, який з меж штрафного майданчика розстріляв ворота, вразивши верхній кут.

В кінці тайму «Рієка» зрівняла рахунок. Господарі поля скористалися помилкою українських захисників, провівши швидку атаку, у результаті якої Дрмич увігнав м’яч до сітки воріт Бущана з близької відстані після того як інший удар прийняла на себе стійка.

На початку другого тайму Буяльський вивів Бєсєдіна на рандеву з голкіпером, який його завалив на газон. М’яч відскочив до Зубкова, який вразив ворота, проте ні гол, ні пенальті арбітр не зафіксував через положення поза грою у Бєсєдіна.

Це був не останній гольовий момент Артема у грі. У середині тайму він знову мав нагоду вийти на рандеву з голкіпером, проте послизнувся. Моменти мав і автор першого голу Гармаш. Зокрема на 83-й хвилині він загрожував воротам «Рієки» ударом з гострого кута після пасу п’ятою від Буяльського. Господарі відразу відповіли ударом Стойковича у стійку.

У компенсований час динамівці створили ще два гольові моменти. Спершу Буяльський небезпечно бив головою після навісу з корнера, однак воротар зреагував на цей удар. А за хвилину Буяльський та Сидорчук вивели на ударну позицію Циганкова, проте Віктор не наважився на удар у дотик правою ногою і втратив нагоду.

Отже, у третій контрольній грі після двох перемог команда Петракова зіграла внічию.

Товариський матч

«Рієка» (Хорватія) – Україна – 1:1

Україна: Бущан (Різник, 46), Конопля, Бондар, Качараба, Сирота, Сидорчук (к), Буяльський, Гармаш, Зубков (Циганков, 79), Сікан (Мудрик, 79), Довбик (Бєсєдін, 46).

Голи: Дрмич (37) – Гармаш (24, Буяльський)

Фото УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер