Ігор Костюк: «Депортиво» дуже потужно грає вдома»

Ігор Костюк: «Депортиво» дуже потужно грає вдома»

Наставник «Динамо» U19 Ігор Костюк прокоментував результати жеребкування стадії плей-офф Юнацької Ліги УЄФА для своїх підопічних. Нагадаємо, у стиковому матчі динамівці поміряються силами з іспанським «Депортиво» (Ла-Корунья):

- Жеребкування проходило у той час, як я був у польоті. Щойно приземлився, підключився до інтернету та дізнався про нашого суперника. В Іспанії традиційно сильні команди, зокрема, «Депортиво» – чемпіон країни у своєму віці, і вони йшли шляхом чемпіонів. Ми відчули на собі силу «Барселони», тепер матимемо справу з чемпіонами Іспанії, гадаю, рівень у них відповідний.

«Депортиво» дуже потужно грає вдома, де вони здобули чимало перемог із великим рахунком. А на виїзді програли «Маккабі» 0:3, до цього з таким самим рахунком поступилися польській «Погоні». У будь-якому разі, все залежатиме від нас. Звичайно, цікаво ще раз зустрітися з одним із лідерів іспанського чемпіонату, позмагатися у тактиці, підготовці та показати себе на такому високому рівні.

- У цей час року на виїзді в теплій Іспанії та на хорошому полі буде приємніше зіграти для обох команд, ніж у Києві?

- Так, хоча з огляду на те, що в Україні було б холодно, а суперник на виїзді погано грає, нам би могло це зіграти на руку. Але ми не шукаємо легких шляхів, той факт, що граємо на виїзді, у жодному разі не має позначитися на результаті.

- У фіналі минулого чемпіонату Іспанії вони обіграли «Барселону», з якою ви вже зустрічалися у групі. Це може говорити про те, що «Депортиво» навіть сильніше?

- Так звичайно. «Барселона» - сильна команда, що ми добре відчули, «Реал» також дуже хороший – ми бачили їхні ігри з «Шахтарем» U19, а «Депортиво» взагалі чемпіон своєї країни. Тож так, це гідний суперник. На цьому етапі немає слабких команд, лишилися одні чемпіони.

- Чи маєте ви вже план підготовки до другої частини сезону? Чи доведеться в нього вносити зміни у зв'язку з майбутнім матчем проти «Депортиво», який відбудеться на три тижні раніше, ніж стартує першість України?

- Подібна ситуація трапляється вже не вперше. Досвід і практику, як діяти, ми вже маємо та вже знаємо, як готуватися. Є певний план, трохи скоригуємо його за датами і, гадаю, часу у нас буде достатньо. Тим більше, хлопцям було роздано програму індивідуальної підготовки під час відпустки.

Почнемо в Києві з медогляду, а потім приблизно тиждень потренуємось на базі, а за два тижні до матчу відлетимо на збори – керівництво клубу дає нам можливість підготуватися на якісних полях у хороших умовах. Швидше за все прямо звідти і летітимемо на матч із «Депортиво».

- Те, що цей раунд складається з одного матчу, робить результат ще більш непередбачуваним? У зв'язку з цим футболістів потрібно готувати і в психологічному плані?

- Так. Ми вже йшли таким шляхом і розуміємо всю відповідальність, настрій і заряд, які будуть. У нас у цей час пауза у чемпіонаті, тож жодної моральної чи емоційної втоми бути не може. Водночас, відсутність офіційних поєдинків намагатимемося компенсувати контрольними матчами на зборах.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер