Ігор Костюк: «Домінували на полі, але не реалізували свої моменти»

Ігор Костюк: «Домінували на полі, але не реалізували свої моменти»

Коментар старшого тренера «Динамо» U19 Ігоря Костюка після зустрічі з донецьким «Шахтарем» (0:2) в 10-му турі юнацької першості України.

- У порівнянні з матчем проти «Баварії» стартовий склад вашої команди сьогодні зазнав змін. Чи встигли гравці відновитися, чи був це оптимальний варіант складу?

- У Бражко та Діалло мікропошкодження. Хотіли трохи приберегти Самбу, але, спостерігаючи хід гри, у другому таймі довелося його випускати. Було видно, що команда і емоційно, і фізично не зовсім відновилася після матчу Юнацької ліги УЄФА. Ми домовлялися з «Шахтарем», щоб перенести цю гру, але для УАФ важливіша збірна, тому вони наш матч не перенесли. Нам не вистачило часу, щоб відновитися. Але в другому таймі ми перехопили ініціативу. Гравців «Шахтаря», які мали на день більше для відновлення, хапали судоми. Ми в цьому плані були краще готові фізично. Нам вистачило витривалості, щоб домінувати, але не реалізували свої моменти.

- Чи очікували ви такої спритності від Гончарука в моменті з першим пропущеним м'ячем?

- Звичайно, це швидкий футболіст, він вже знаходиться на олівці у першої команди. Була позиційна помилка наших центральних захисників, яка привела до голу. У моменті з другим м'ячем ми не дограли. Не можна дозволяти суперникові такого, що ми втрьох не можемо відібрати м'яч у одного гравця. «Гірники» були трохи свіжішими, особливо на початку зустрічі, тому й забили два м'ячі.

- Перед другим таймом ви провели потрійну заміну. Це поліпшило гру вашої команди?

- Так, ми почали грати більш агресивно. Футболісти, що вийшли на заміну, внесли свіжість і динаміку. Відповідно, змінилася і гра.

- У «Динамо» були моменти - можна згадати штрафний Волошина і шанс Попова...

- Так, Попов добивав у тому моменті, але не влучив у ворота. Повторюся, команда недостатньо відновилася емоційно. Нам трохи не вистачило часу, щоб підготувати хлопців у цьому плані.

- Уболівальникам здавалося, що арбітр був на боці гостей. Особливо це проявилося на останніх хвилинах, коли Діалло був збитий у штрафному, але пенальті не призначили.

- Не хочу це коментувати. Для цього існує суддівський комітет, нехай він і розбирається.

- Вихід Бурди з самого початку планувався на 45 хвилин чи це також наслідок помилок центру оборони в першому таймі?

- Дячук отримав травму - у нього забите стегно. Бурда відновився, він уже на підході до першої команди. Тому сьогодні надали йому ігровий час.

- У Попова м'яч сьогодні не йшов у ворота, але ви залишили його на полі, випустивши Горбача другим форвардом. Розраховували, що все ж таки вдасться забити?

- Ми домінували на полі та просили хлопців частіше доставляти м'яч до штрафного майданчика через фланги. Моменти були, але ми не встигали завершити атаку.

- Попереду пауза на матчі збірних. Як плануєте її заповнювати, щоб не розгубити ігровий тонус?

- Будемо відновлювати гравців, щоб знову увійти в чемпіонат після перерви на збірні. Через два дні після повернення футболістів ми їдемо на гру до Львова, а далі - летимо на матч із «Барселоною». Графік насичений.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер