Ігор Костюк: «Наші гравці думали, що перемогли, ще до початку матчу»

Ігор Костюк: «Наші гравці думали, що перемогли, ще до початку матчу»

Старший тренер «Динамо» U19 Ігор Костюк прокоментував поєдинок 11-го туру юнацької першості України з ФК «Львів» (3:3).

- Чи вплинуло на гру та результат те, що цей матч відбувся після паузи на матчі збірних і напередодні Юнацької ліги УЄФА?

- Звичайно, ми попереджали про це хлопців і розуміли, що після матчів збірної мало часу, щоб перебудувати гравців. В принципі, гра сьогодні давалася, однак не реалізували свої моменти. Проблема в іншому - деякі футболісти вийшли сьогодні грати на майстерності. На жаль, це призвело до негативного результату.

- Другий і третій м'ячі були пропущені внаслідок помилок наших гравців. Але чи радує вас те, що у команди є воля до перемоги?

- Можна просто бігти вперед, а можна створювати моменти, використовуючи фланги. Адже команда суперника закрилася, про що ми говорили хлопцям. Але, на жаль, сьогодні на полі не було єдиного колективу, не було швидкого контролю м'яча. Навіть ті моменти, які ми створювали, не вдалося реалізувати. Все це йде від відношення до гри. Наші хлопці думали, що перемогли, ще до початку матчу.

- Тепер усі думки - про гру з «Барселоною» чи команда ще не переключалася на Юнацьку лігу УЄФА?

- Я сказав хлопцям, що якщо виходити на поле з таким ставленням, то в Барселону навіть немає сенсу їхати. Сьогодні наші гравці допускали однакові помилки, з яких не робили висновки. Це насторожує, адже команда «Львова» пробила по наших воротах тричі - і забила три м'ячі. Ми багато пропускаємо і не готові до швидких атак із закидами за спину. Потрібно попрацювати над цим компонентом.

- Із якої причини сьогодні в заявці не було Вівчаренка?

- Після матчів за молодіжну збірну Костю Вівчаренка тейпували, робили уколи. Назар Волошин також грав на уколах за збірну. Вони обидва провели три матчі за національну команду, Антон Боль відіграв весь останній матч молодіжки. Цей фактор також накладає свій відбиток.

- Але на «Барселону» готові всі гравці?

- Зараз повернемося до Києва і будемо дивитися, наскільки все готові. Костя Вівчаренко залишився відновлюватися в Києві, з Назаром Волошиним начебто вже все в порядку, як і з іншими гравцями, які приїхали зі збірної. Потрібно тільки перебудувати їх психологічно. У фізичному плані, думаю, всіх на «Барселону» вистачить.

- Роман Михайлів провів минулий сезон у «Динамо», але цієї осені повернувся до «Львова». Чому йому не вдалося закріпитися в нашій команді?

- На цій позиції у нас є більш сильні гравці.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер