Ігор Костюк: «Перший гол додав нам упевненості»

Ігор Костюк: «Перший гол додав нам упевненості»

Старший тренер «Динамо» U19 прокоментував перемогу своєї команди над «Баварією» в Мюнхені (4:0).

 - Сьогодні максимально спрацювало те, що ми розбирали. Виконали план на гру та досягли перемоги. Чітко розуміли, як грає суперник. Фланги «Баварії» залишають бажати кращого, тому ми знали, що у нас там буде перевага. Швидкі виходи в атаку Волошина та Діалло принесли нам перемогу. Суперник оголяв фланги, залишав нам простір, і ми цим скористалися.

- Із чим пов'язано те, що ви довго не проводили заміни?

- Коли команда знаходиться в тонусі та тримає ритм, не вважаю за потрібне щось змінювати. Коли ми забили більше двох м'ячів, вже можна було робити заміни. Наступна гра у нас із «Шахтарем» - на жаль, нам не вдалося змістити її ще на один день, але нічого страшного. Почали міняти гравців, щоб дати їм відпочити та готуватися до матчу з «Шахтарем».

- Як оціните гру Скрипника, якому нарешті вдалося забити?

- Його підтримує вся команда. У Іллі була достатня кількість моментів: він виходив один на один і на порожні ворота, але не міг забити. А сьогодні з горем навпіл м'яч залетів. Для нього це додатковий стимул, щоб більше працювати та намагатися прогресувати. У таких моментах необхідно діяти холоднокровніше.

- За рахунку 4:0 Нещерет зробив сейв і врятував ворота «Динамо». Це був принциповий момент для вашої команди?

- Руслан є Руслан. Він наша гора позаду. Нещерет проявив себе та тримав оборону в тонусі. Коли в воротах є такий гравець, наш захист почувається впевненіше.

- Дві перемоги на старті Юнацької ліги УЄФА - це вагома заявка на кінцевий успіх чи все ще попереду?

- У нас кожна гра чемпіонська. Так, ми набрали 6 очок, але це ще не дає права виходу до наступного раунду. Коли обіграємо всіх по два рази, тільки тоді буде зрозуміло, що ми виходимо. Далі нас чекають дві гри з «Барселоною». Думаю, це будуть вирішальні матчі. Сподіваємося, що також досягнемо в них позитивного результату.

- Сьогодні за вашу команду з трибун вболівало керівництво, президент клубу...

- Безумовно, для хлопців це додатковий стимул, коли керівництво клубу заходить до роздягальні, присутнє на трибуні поруч. Це дорогого коштує, тому що вони розуміють, що керівництво тримає руку на пульсі молодіжної команди. Хлопці усвідомлюють, що за їх прогресом стежать, президент кожного знає, кожного по плечу поплескав, подякував. Тобто, немає дистанції.

- Початок гри був неприємним, нервовим, було багато фолів із боку «Баварії». Не було хвилювання, що все може піти не за вашим планом?

- Звичайно, хвилювання було, тому що фоли були явні. І Григорій Михайлович сказав, що Саліхаміджич повинен був отримати червону картку. Він ударив нашого гравця в обличчя, за що не отримав навіть попередження. Зрозуміло, що ми були схвильовані, не знаючи, у який бік гра розгорнеться і як судитиме арбітр.

Але перший гол додав нам упевненості. І в першому таймі ми могли забивати ще кілька м'ячів. У другому вже голи були закономірними, коли у нас, як і в матчі з «Бенфікою», з'явилося більше простору, чим ми і скористалися.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер