Ігор Костюк: «У нас в атаці грає вся команда»

Ігор Костюк: «У нас в атаці грає вся команда»

Старший тренер юнацької команди «Динамо» Ігор Костюк прокоментував перемогу своїх підопічних над «Колосом» (3:1) у рамках чемпіонату України.

- Ми проаналізували суперника, розуміли, як вони гратимуть, обрали правильну тактику на гру – і це принесло плоди в першому таймі. Якби не пропустили перед самою перервою, почувалися би впевненіше.

У другому таймі перебудувалися, оскільки були провали – але повітряна тривога перервала поєдинок. У роздягальні під час паузи внесли корективи, забили відразу третій гол, що додало впевненості, могли забивати ще, щоб довести рахунок до великого. Але радує, передовсім, що хлопці виконали установку на гру, про що ми домовлялися, і зіграли строго.

- Черговий гол забив Маткевич, він є найкращим бомбардиром команди, хоч і півзахисник за амплуа…

- У нас в атаці грає вся команда, і наших крайніх півзахисників цілком можна називати повноцінними нападниками. Вони мають перебувати в зоні завершення. У попередньому матчі він замкнув дальню стійку, сьогодні виконував подачу – і м’яч залетів у ворота. Але всі голи – це зусилля всієї команди.

- В епізоді з призначенням пенальті було помітно невдоволення Діалло, який хотів пробивати 11-метровий. Таке прагнення футболістів забивати похвальне?

- Це колектив, і вони самі розібралися, кому пробивати. Радує, що забив Горбач. Він дуже корисний для нашої команди, у кожній грі виконує великий обсяг роботи, але м’яч уперто не йде у ворота. Сьогодні для нього важливо було забити, він заробив пенальті й узявся його виконувати. Це має додати йому впевненості на подальші поєдинки. З тією кількістю моментів, які є у нього в кожному матчі, сподіваюся, він почне регулярно забивати.

- Наразі у команди шестиматчева безпрограшна серія, але при цьому були несподівані втрати очок у матчах із «Кривбасом», «Чорноморцем». Прикро, що не вдалося набрати максимум?

- Це футбол. Якщо ти забиваєш, то виграєш, не забиваєш – не виграєш. І є негласне правило футболу, що якщо не забиваєш ти – заб’ють тобі. Але при цьому «Кривбас» фактично без моментів зіграв із нами внічию, за перші 15 хвилин матчу з «Чорноморцем» ми мали забивати мінімум чотири м’ячі та знімати всі питання про переможця. Прикро, що втрачаємо очки в матчах, в яких повністю контролюємо гру та володіємо тотальною перевагою. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер