Ігор Костюк: «У першому таймі забили два м'ячі, а могли ще три-чотири»

Ігор Костюк: «У першому таймі забили два м'ячі, а могли ще три-чотири»

Старший тренер «Динамо» (U19) Ігор Костюк прокоментував виїзну перемогу над «Інгульцем» (2:1) у рамках чемпіонату України.

- У першому таймі ми повинні були забивати більше, ніж два м'ячі. До перерви виконували все те, що планували, за винятком реалізації моментів. Два забили, а могли ще три-чотири...

Перед другим таймом попросили хлопців підтримати динаміку, але відразу ж після поновлення гри пропустили гол, потім вилучили нашого гравця, що змусило нас перебудуватися та грати на контратаках. Вдячний хлопцям, що в меншості вони витримали, дотерпіли до кінця та довели матч до перемоги.

- Дебютний гол сьогодні забив Діалло. Для вас це не стало несподіванкою?

- Самба дуже добре грає на атаку. Сьогодні він і гол забив, і загострював гру. Уже максимально наближено розуміє структуру нашої гри, відпрацьовує в обороні й гостро діє попереду. Молодець, забив хороший гол, плюс було кілька моментів, у яких теж міг забивати.

- Наскільки важливо було відзначитися Горбачу?

- Було кілька моментів, коли наші хлопці виходили з глибини один в один. Ми планували, у разі невдалого пресингу, відходити до середини, і після відбору м'яча просили хлопців користуватися зонами, які суперник залишає при цьому. Саме так і сталося, коли Волошин вийшов до воріт, в епізоді із забитим Горбачем м'ячем...

Для Ігоря це можливість відчути впевненість та піднятися духом. Він дійсно той гравець, якого ми потребуємо й на якого ми розраховуємо. Але він із кожною грою має додавати, бо потенціал є. Поки ж у нього недостатньо сил, і не завжди розуміє, що потрібно робити на футбольному полі. Але нічого страшного, ми підкажемо, направимо, і Ігор буде прогресувати.

- За неймовірної спеки ваші підопічні домінували на полі. Це свідчить про хороші фізичні кондиції?

- Звичайно, ми готувалися до сезону, і, як бачимо, футболісти навіть у меншості витримують динаміку. В принципі, ніхто не випадає з гри.

- Що сталося на початку другого тайму, коли пропустили гол?

- Насамперед це взаємодія всієї команди. Не розібралися, хто кого страхує, Діалло не добіг, і не встигли накрити гравця. Що турбує - це те, що при передачі до штрафного майданчика ми не контролювали суперників. Поки це наша проблема, і ми над нею працюємо.

- Після червоної картки ви замінили півзахисника Скрипника на захисника Бражка. Це був хід на те, щоб утримати мінімальний рахунок?

- Насамперед нам потрібен був другий центральний захисник, і ми додали цю позицію. В принципі, можна і вдев'ятьох забивати голи, це не проблема. Головне - правильно розташовуватися на полі й робити те, що ми тренуємо.

Необхідно зберігати компактність між лініями й гостро контратакувати, оскільки, маючи на одного гравця менше, необхідно знаходити свої моменти за рахунок швидкого переміщення м'яча та розкривати вільні зони.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер