Ігор Костюк: «У таких іграх треба доводити взаємодії футболістів до автоматизму»

Ігор Костюк: «У таких іграх треба доводити взаємодії футболістів до автоматизму»

Старший тренер «Динамо» U19 Ігор Костюк поділився враженнями від розгромної перемоги своїх підопічних над чернігівською «Десною» (9:0).

- Суперник не чинив належного опору. Але саме в таких іграх можна моделювати взаємодії футболістів, особливо в атаці, що ми просимо від них та награємо на тренуваннях. В таких іграх це треба відпрацьовувати й доводити до автоматизму. Хлопці мають чітко розуміти, як розкривати зони, віддавати своєчасні передачі. Сьогодні ми створили достатньо моментів, дуже багато не забили. Реалізація залишає бажати кращого - це поки наша проблема.

- Сьогодні хет-трики зробили крайні атакуючі гравці, дубль на рахунку захисника - при цьому жодного гола не забив центральний нападник...

- Ще раз повторюся, що суперник не чинив належного опору. Тому ми просили саме від Самби та Волошина давати швидкість у зоні завершення - відповідно, вони були весь час на вістрі. Те, що вони забили, - це добре, значить гольове чуття присутнє. Що стосується центрального нападника... Горбач старався, виконав великий обсяг роботи, але м'яч уперто не йшов у ворота. Але це юнацький футбол, у хлопців завжди є моменти трохи гірші, трохи кращі... Головне, щоб він не зупинявся, не засмучувався та вдосконалювався на тренуваннях.

- Кілька м'ячів сьогодні були забиті ударами з-за меж штрафного. Це радує вас?

- Ми просили хлопців, що, якщо суперник притискається, є така зброя, як дальні удари. Кілька разів вони принесли результат - зокрема, Самба змістився в середину та забив. Також відпрацьовуємо на тренуваннях штрафні удари, і сьогодні також вдалося забити.

- Ви даєте ігрову практику хлопцям, які повернулися після травм - Болю, Бражку, Шулянському. Такі матчі дозволяють давати їм більше часу?

- Є рекомендації лікарів, яких ми дотримуємося. Знаємо, що у Боля був рецидив після травми, і зараз йому важко входити. Бражку легше - він пройшов збори, у нього була менше пауза. Це хлопці, на яких ми розраховуємо, вони мають бути гравцями основного складу.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер