Ігор Суркіс: «Посилення буде»

Ігор Суркіс: «Посилення буде»

Президент ФК «Динамо» Київ дав ексклюзивний коментар для FootballHub, у якому відверто розповів про повернення Мірчі Луческу після хвороби, про результати жеребкування Ліги чемпіонів, про розгромну перемогу над «Колосом» і пообіцяв, що трансфери «Динамо» ще не завершилися.

- Здалося, що перемога у грі з «Колосом» далася «Динамо» занадто легко...

- Як сказав Містер, ми втілили на полі те, що готували цілий тиждень. Серйозно поставилися до гри. Так, був прочухан після нічийної гри з «Інгульцем». Після цього зіграли дуже добре з чернігівською «Десною». І сьогодні зіграли в першому таймі так, як і потрібно було. У другому вже, звичайно, почали балуватися. Жодна команда європейського рівня не пробачить такі розриви між лініями, коли були контратаки на наші ворота. На це і вказав Містер. Жодної ейфорії немає, готуємося до Ліги чемпіонів.

Тепер попереду матчі збірної. Ми побажали удачі нашим збірникам, аби в Казахстані зіграли добре, і з Францією якнайкраще. Бажано зачепитися за очки, і тоді у нас буде пряма дорога щоб потрапити на Чемпіонат світу. Після повернення хлопців зі збірної у нас гра в Харкові, а потім будемо готуватися до Ліги чемпіонів.

- Складається враження, що з Луческу і без нього біля кромки поля – ніби дві різні команди...

- Без Луческу ми рівно рік тому цьому ж «Колосу» програли 0:2 і раділи тому, що ми посіли друге місце завдяки тому, що «Десна» і «Зоря» зіграли внічию. Різниця величезна, це бачать усі – і вболівальники, і фахівці. Абсолютно інша команда, змужніла команда, яка знає, що вона хоче на футбольному полі. Так, не все виходить, але хлопці прагнуть рости, це найважливіше.

Наприклад, Шапаренко сьогодні отримав картку... Начебто, не потрібно було її отримувати за такого рахунку, але це емоції, людина в боротьбі. Звичайно, якби рахунок був слизький, неможна було б отримувати такі картки, тому що ще грати 15 хвилин, можна отримати одразу другу. Але це боротьба, вони стараються, борються на футбольному полі, ростуть.

Дякувати Богу, що Містер повернувся після тривалої хвороби. Ніхто не думав, що це буде тривати так довго, але він 24 дні пролежав у лікарні. Слава Богу, він в порядку, зараз полетить на 3-4 дні додому, повернеться і буде готувати команду до подальших випробувань.

- Як оціните шанси «Динамо» в групі Ліги чемпіонів?

- Ми потрапили до дуже складної групи і повинні прагнути в кожній грі віддаватися повністю, щоб у жодного вболівальника, який купить квиток і прийде на стадіон, не було питань. Виграємо ми чи програємо, але самовіддача, боротьба мають бути присутніми. Я вважаю, що якщо ми будемо повністю віддаватися грі, у нас є шанси зачепитися за очки, які будемо рахувати вже в кінці групового етапу.

Це неоціненний досвід – ми знаходимося в когорті найсильніших команд, і з цими командами ми будемо рости. Хто міг подумати, що той самий Забарний буде грати в збірній, коли ми обіграли Іспанію? У футболі якщо є самовіддача, бажання, воля до перемоги, то будь-якого супротивника можна обіграти.

- 3 вересня в Україні закривається трансферне вікно. Тим часом, ходять активні чутки про можливе підписання Вітіньо. Можете їх прокоментувати?

- Чекайте новин. Посилення буде.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер