Ігор Костюк: «Засмучує, що виконавська майстерність не дозволила забити ще кілька м'ячів і перемогти більш переконливо»

Ігор Костюк: «Засмучує, що виконавська майстерність не дозволила забити ще кілька м'ячів і перемогти більш переконливо»

- Матч першого кола проти «Дніпра-1» завершився з нульовим рахунком, сьогодні також довго не вдавалося забити. У чому бачите причину?

- Це якість гри в завершальній стадії. Ми створили достатню кількість моментів, добре розкривали фланги, але подачі у фінальній стадії атак не несли навантаження для гравців, які були в зоні завершення. Ви бачили кінець: ми б'ємо по воротах - м'яч летить вище, пенальті не забили... Не йшов м'яч у ворота, скажімо так.

- З чим була пов'язана заміна Власова в першому таймі?

- Ми просили, щоб активніше працювали фланги. А Власов, на жаль, з цією функцією не впорався. Ми випустили Велетня, освіжили гру та побачили, що на фланзі відразу з'явилася гострота, більше агресії. Внаслідок цього він і забив гол.

- Можна вважати вихід Велетня вирішальним фактором для перемоги?

- У нас уся команда працює для результату. Ми всі разом створюємо та всі разом забиваємо. Це виконавська майстерність, він забив гол - це йому плюс. Але засмучує, що після забитого гола у нас була достатня кількість моментів, у яких виконавська майстерність не дозволила забити ще кілька м'ячів і перемогти більш переконливо. Ми виходили і 3 в 1, і 2 в 1, і 4 у 2. Не могли розпорядитися м'ячем, коли суперник уже оголяв зони та розкрився. Можна було забити ще кілька голів, щоб упевненіше перемогти.

- Кирило Попов на початку другого кола забив 11 м'ячів у трьох матчах, а потім із ним щось сталося. Суперники стали сильнішими чи є невелике запаморочення від успіху?

- Так, журналісти почали писати, що це вже суперфорвард - і, напевно, голова закрутилася. Ми з ним розмовляємо. Він хороший форвард. Сьогодні він виконав досить великий об'єм роботи, добре чіплявся за м'ячі, і ми за допомогою вертикальних передач на Попова виходили з грою на третього. Обсяг роботи він виконав. Бракує трошки концентрації уваги в кінці. Там, де він повинен весь час чекати м'яч, бути голодним, щоб зіграти на випередження на будь-якому відскоку. Поки він, видно, після своїх 11-ти м'ячів зазнався трошки...

- Наступний матч із «Шахтарем». Чи вважаєте ви його вирішальним у боротьбі за чемпіонство?

- У нас кожен матч - як за чемпіонство. З «Рухом», «Олександрією», «Дніпром-1»... Ми володіємо перевагою, але не можемо довести до логічного завершення. Начебто акцентуємо на цьому увагу, працюємо на тренуваннях над завершенням атак, але в іграх щось не йде. Сподіваюся, що прорве з «Шахтарем».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер