Ігор Суркіс: все залежить від нас!

Ігор Суркіс: все залежить від нас!

Важкий старт "Динамо" у весняній частині сезону викликав неоднозначну та бурхливу реакцію у всіх шанувальників команди. Але ще більше він дав їжі для чуток та припущень. Роблять їх, зазвичай, на основі або неофіційної інформації, або анонімного інформованого джерела. Підкинуті в Інтернет чутки наче комп'ютерний вірус засвоюються різними ЗМІ та починають жити своїм, схожим на правду життям.

Редакція веб-сайту київського "Динамо" вирішила піти іншим шляхом і в пошуках офіційної інформації звернулась до найінформованого джерела в клубі - його президента Ігоря Суркіса - з проханням відповісти на кілька цікавлячих усіх шанувальників "Динамо" запитань.

-Ігор Михайлович, чи задовольняє Вас готовність, з якою команда входить у сезон?
-Гравці розпочали заняття на початку січня і упродовж трьох місяців виконували запланований обсяг робіт. На німецькому та двох іспанських зборах команда провела 13 спаринг-матчів, з яких шість виграла, шість зіграла внічию і лише один програла...

-...а згодом була поразка від "Дніпра" та нічия з "Таврією", в яких "Динамо" лише епізодами демонструвало ту гру, яку від неї очікують вболівальники...
-Мене, безумовно, засмутив результат цих важливих офіційних поєдинків. Але ж ви самі сказали: епізодами команда грала. Значить може! Значить просто не вистачило часу, щоб шість новачків, якими ми підсилили команду в міжсезоння, змогли б ось так одразу замінити травмованих гравців основи, призвичаїтися, як кажуть, з коліс до динамівської гри та тренерських вимог…

-Тим не менш, деякі журналісти називають такий початок сезону "катастрофою"...
-Цим журналістам я хочу нагадати, що київське "Динамо" вже не перший рік входить у офіційну частину сезону без особливого блиску. Не вдаючись в подробиці (це компетенція тренера), скажу лише, що це пов'язано з графіком виводу команди на оптимальний рівень до вирішальних матчів. Це свого часу придумав Лобановський, а тепер продовжує його учень Михайличенко.

-Виходить, все йде за планом?
-Головне - сконцентруватися на досягненні мети. А плани необхідно коригувати за ситуацією. Після нічиї з "Таврією" ми довго та ретельно розмовляли з Олексієм Олександровичем у мене в кабінеті. Від помилок ніхто не застрахований: нові можуть бути, важливо не повторити старих. Я вірив тренеру рік тому, коли в чемпіонаті ми відставали від лідера на сім очок. Продовжую вірити йому і зараз. Він і його гравці ще не до кінця розкрили свій потенціал - я переконаний у цьому. Тому і сказав Олексію: "Йди і працюй!".

-На які результати ви від нього очікуєте?..
-"Динамо" повинне кваліфікуватися в Лігу чемпіонів. Це питання клубного (та й національного) престижу. Згодом, сподіваюсь, команда зможе подолати те "трішки", яке їй фатально заважало вийти з лігочемпіонівської групи у двох попередніх сезонах. Але до цього - потрібно виграти українське "золото" та покласти його у Кубок. Сьогодні все залежить від нас.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер