Ілля Шкурін: «Перехід до «Динамо» - велика можливість і водночас велика відповідальність»

Ілля Шкурін: «Перехід до «Динамо» - велика можливість і водночас велика відповідальність»

- Ілля, ласкаво просимо до клубу! Що для тебе означає цей перехід? Що знаєш про "Динамо"?

- Велике дякую! Про клуб знаю достатньо, адже Україна та Білорусь безпосередні сусіди. До того ж клуб великий, клуб з великою історією, з великими гравцями і тренерами. Тож чув достатньо.

- Ти не радився зі своїми співвітчизниками Олександром Хацкевичем і Микитою Корзуном перед підписанням контракту з "Динамо"?

- З Олександром Хацкевичем знакомий заочно. Ні з ким не радився. Перехід відбувся дуже швидко. Я навіть толком подумати не встиг, але таким шансом було гріх не скористатися. Це велика можливість - хороша ліга, клуб - чемпіон із багатющою історією.

- Ти розумієш, наскільки високий тут тягар відповідальності з огляду на те, що "Динамо" - найтитулованіший клуб пострадянського простору, чемпіон України та учасник Ліги чемпіонів?

- Так. Незважаючи на те, що це насамперед - велика можливість, водночас це і велика відповідальність. Наскільки вона велика я прекрасно усвідомлюю.

- Будучи гравцем "Вітебська", ти кілька разів бував на тренувальних зборах в Україні. Як тобі наша країна?

- Я був один раз. Але я був тут з іншою командою на зборах. Привітна, затишна країна.

- А чи сподобався Київ?

- До Києва прилетів учора. Подивився з вікна машини по суті тільки на річку. На контрасті з Москвою місто не таке вже і велике. Напевно, це добре. Та й пробки я би не сказав, що якісь критичні, навіть у годину-пік. Дуже спокійне, чисте, затишне місто з чуйними людьми.

- За антропометрією та стилем гри ти схожий на основного нападника "Динамо", який отримав травму на Євро-2020. Встиг уже з кимось поспілкуватися?

- Поспілкуватися не встиг, оскільки я пізно приїхав із медобстеження і відразу "з корабля на бал" вискочив на поле. Поспілкувалися, посміялися трохи і все.

- Тобто тебе представили команді?

- Ні, ще не встигли, оскільки я в процесі тренування вибіг на поле як мужик з-за паркану. Я розім'явся і відразу вийшов на тренування з основною групою.

- Можливо, ти вже оглянув тренувальну базу "Динамо". Як тобі умови?

- Умови приголомшливі, тут і говорити нема про що. Багато полів, усе шикарно.

- "Динамо" - досить молода команда. Багато молодих хлопців зараз "вистрілили" і стали гравцями національної збірної. Для тебе, як для молодого футболіста, це теж шанс проявити себе?

- Звісно! Особливо враховуючи, хто зараз тренер у "Динамо", цей шанс збільшується.

- Які у тебе очікування від роботи з Луческу?

- Насамперед скажу банальну річ - досягти тих командних результатів, які стоять перед "Динамо" Київ. А по-друге - розвиватися самому і, можливо, вийти на інший рівень. Я вірю, що мені допоможуть тут.

- Є пропозиція: якщо забиваєш за сезон 10 голів - смажиш на всю команду картоплю...

- Я не вмію смажити картоплю. Чесно. Якщо я її підсмажу - усі залишаться голодними. Я можу її просто привезти, але смажити не буду.

- Що ти можеш пообіцяти вболівальникам "Динамо"?

- Усе, що я можу пообіцяти від себе - повністю викладатися на тренуваннях і в іграх. І соромно в цьому плані за самовіддачу точно не буде.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер