«Інгулець» - «Динамо» - 1:2: післяматчева пресконференція Мірчі Луческу

«Інгулець» - «Динамо» - 1:2: післяматчева пресконференція Мірчі Луческу

Наставник київського "Динамо" Мірча Луческу прокоментував перемогу над "Інгульцем" (2:1) у перенесеному матчі 1-го туру VBET Ліги.

- Завдання було завоювати три очки, що нам вдалося зробити. Як ми очікували, матч був складним. Команда суперника добре оборонялася, виявила чудові бійцівські якості. Дотримуюся думки, що більшість команд у нашому чемпіонаті грають організовано, демонструють хороші фізичні та бійцівські якості та можуть зачепитися за очки у матчі проти будь-якого суперника.

Сьогодні був інтенсивний початок у виконанні "Інгульця". Потім ми взяли гру до своїх рук, змусили суперника помилитися. Спочатку – у випадку з пенальті, потім – із другим голом. Ми продовжували чинити тиск, потрібно було забити третій м'яч, який би зняв усі питання. Тоді співвідношення сил на табло було б таким, яким воно є насправді.

Привітав хлопців у роздягальні. У тому числі Віктора Циганкова, який провів хороший матч. Насамперед, привітав хлопців із трьома набраними очками та з тим, що витримали бійцівський натиск суперника. Важливо було не поступитися в цій грі, а не тільки перевершувати в ігрових компонентах.

Не можу не виділити і Віталія Буяльського, котрий виконав величезний обсяг роботи, у тому числі чорнової. Він багато пресингував, брав участь у всіх атаках, заробив пенальті. Шкода, що не забив третій гол у хорошій контратаці. Він заслуговував забити третій гол, як і наша команда загалом.

- Чому ваша команда втратила в агресії з 60-ї хвилини? І чому дозволили супернику забити м'яч, що внесло непотрібну напругу?

- Пропущений гол – наслідок нашої неуважності. 2:0 – завжди небезпечний рахунок, я сказав хлопцям у перерві, щоб вони не розслаблялися. До голу в наші ворота призвела помилка у виносі та підборі м'яча. Дозволили супернику скоротити рахунок, і той упіймав кураж, пішов уперед. Цим і пояснюється відрізок матчу, який вийшов вдалим для "Інгульця". Можливо, далися взнаки і проведені заміни - вони не додали нам гостроти попереду.

- У моменті з пропущеним голом мала місце й помилка Сироти. Чи шукатимете в зимове міжсезоння ще одного центрального захисника?

– Думаю, Бурда може грати на цьому рівні. Він відновився після травми. Крім того, у нас є молоді гравці – наприклад, Антон Боль. Він має перспективу на майбутнє.

У цей складний період важливо надавати українським молодим гравцям можливість зростати, удосконалюватись та виходити на інший рівень. Йдеться про всю нашу молодь. Вона повинна зростати та додавати від гри до гри. Я їм довіряю та хочу, щоб вони стали гравцями основного складу. Вважаю за краще виховувати наших молодих гравців, довіряти їм. Тому що зараз складно уявити топового легіонера у нашому чемпіонаті, а брати посереднього іноземця я не бачу сенсу.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер