Іван ЯРЕМЧУК: «У домашньому матчі з «Лаціо» головне – не пропустити»

Іван ЯРЕМЧУК: «У домашньому матчі з «Лаціо» головне – не пропустити»

- «Лаціо» – серйозний суперник із чемпіонату Італії, команда перебуває на провідних позиціях у турнірній таблиці. У першому матчі наші хлопці молодці, молодь виклалася по максимуму, всі боролися на кожній ділянці поля, не поступалися. Незважаючи на те, що багато хто очікував гіршого результату від «Динамо», відбувся неочікуваний поворот – результат перевищив очікування і гра вдалася, багато виходило. Кияни показали, що можуть змагатися на рівних із такими клубами. Видно, що ще не вистачає досвіду, є тактичний брак, який призвів до пропущених голів, втрати м’яча при передачах. Але все це вдосконалюється з кожною грою, з’являється впевненість. Принаймні, виїзний матч із «Лаціо» не йде в жодне порівняння з домашнім поєдинком проти АЕК, коли здавалося, що ми граємо в гостях та лише відбиваємося. Єдине – вважаю, Гармаш у Римі весь матч зіграв не на своєму рівні, втрачав середину поля, плюс потрібно щось серйозно робити з його характером. Та ще й Морозюк пробив із 40-ка метрів замість того, щоб зберегти м’яч, потримати його, адже відбирати його набагато складніше, це потребує значно більше сил. Взагалі, враховуючи поразку від «Вереса» та перемогу лише на останній хвилині над «Зорею», можу сказати, що «Динамо» ще не на тому рівні, на якому має бути.

- У матчі-відповіді тепер влаштує й нічия?

- Так, головне – не програти. Зрозуміло, що «Лаціо» – одна з найкращих команд Італії, яка докладе максимум зусиль, щоб відігратися в Києві, і зберегти нульовий рахунок, як у випадку з АЕК, може не вдатися. Вдома нещодавно програли і дортмундська «Борусія», і ЦСКА, які не мали цього робити, тому розслаблятися ще зарано. Думаю, вдома буде робитися ставка на гру від оборони, на контратаках із головним акцентом на те, щоб не пропустити. У італійців є хороший швидкий та різкий гравець Феліпе Андерсон, він мав достатньо моментів у першому матчі, можливо, з ним хтось зіграє персонально та щільно. Необхідно нейтралізувати його та ще кількох їхніх основних небезпечних футболістів. «Лаціо» приїде до Києва з метою перемогти та забити хоча б один м’яч, це є кому зробити, адже у їхньому складі достатньо сильних гравців. Сподіваюся, в Києві буде цікава гра. Якщо динамівці боротимуться на всіх клаптиках поля, покажуть характер, строго зіграють в обороні та скористаються контратаками, ми маємо пройти далі. Звісно, ідеальним сценарієм було б забити першими. Якщо не вдасться, то, як я вже казав, постаратися не пропустити. Є хороший результат першого матчу, залишилося його лише закріпити.

- Вважаєте, варто пожертвувати видовищністю заради результату?

- Звісно, адже в нас немає виконавців, які б могли тримати м’яча в один дотик, по всьому полю, зробити 5-10 точних передач. «Динамо» використовує динаміку, швидкість, боротьбу, відбір м’яча – словом, грає не як «Барселона», «Баварія» чи «Манчестер Сіті». У нас хлопці ще не надто досвідчені та технічні. Хіба що виокремлюється Циганков – молодий, перспективний хлопець, хоча і йому ще рости й рости, він перебуває лише на самому початку кар’єри у великому футболі. Йому необхідно ще мінімум 2-3 сезони зіграти на стабільно високому рівні. Загалом, на мою думку, щоб гра «Динамо» виглядала на рівні. щоб був помітний певний малюнок, потрібно тримати м’яча, грати в пас, більше використовувати фланги.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

КВИТКИ НА МАТЧ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер