КМ. «Динамо» – «Пахтакор» – 0:0. Звіт про матч

КМ. «Динамо» – «Пахтакор» – 0:0. Звіт про матч

У суботу, 19 лютого, київське «Динамо» провело четвертий контрольний поєдинок на третьому зборі у Туреччині, який стане заключним етапом підготовки до поновлення сезону. Суперником киян став чемпіон минулого сезону чемпіонату Узбекистану – ташкентський «Пахтакор». Нагадаємо, у попередніх спарингах, які кияни провели на зборі, вони з однаковим рахунком 4:0 впевнено перемогли лідера першого дивізіону Сербії – «Інджію» та бронзового призера чемпіонату Казахстану – алматинський «Кайрат». А також мінімально обіграли срібного призера чемпіонату Латвії – «Валмієру» 1:0.

В останніх поєдинках, тренерський штаб киян дає футболістам вже більше ігрового часу – вони проводять на полі понад один тайм, тобто увесь склад у перерві не міняється, як раніше.

Сьогоднішній поєдинок вийшов непростим для підопічних Мірчі Луческу та завершився унічию 0:0, хоча можливості забити мали обидві команди.

У перші хвилини динамівці взяли м’яч під свій контроль, добре пристрілявся Караваєв, але після невеличкого рикошету м’яч вилетів на кутовий. З часом узбеки трохи вирівняли гру, але уперед особливо не просувалися. Зазначимо лише стандартне положення у виконанні Черана з району півкола перед штрафним майданчиком, але футболіст суперника влучив у стінку, а з добиванням Рашидова впорався Кендзьора. Одразу після цього Бойко вибив м’яч кулаками після подачі кутового. Ще одного разу Черан потурбував Бойка ударом з центра штрафного майданчика, але наш воротар впорався з несильною спробою.

В одному з епізодів де Пена помітив, що воротар «Пахтакора» вийшов далеко з воріт та з центра поля намагався його перекинути – м’яч пролетів трохи вище поперечини. «Пахтакор» же загрожував воротам киян переважно зі стандартних положень – суперник виконав два поспіль штрафних ударів та один кутовий. Але у перших двох випадках м’яч влучив у стінку, та й після кутового особливої небезпеки біля володінь Бойка не виникло. Загалом, у першому таймі гострих моментів було небагато, здавалося, найцікавіші події команди перенесли на другий тайм.

Але і після перерви команди не радували видовищною грою, а в основному лише дальніми ударами. Але як удар гравця узбеків, так і спроба Сидорчука метрів з 23-х після подачі з кутової позначки, виявилися неточними. Надалі «Динамо» та «Пахтакор» обмінювалися моментами, швидко переходячи центр поля. Шапаренко зі штрафного метрів з 30-ти пробив несильно, і воротар м’яч забрав. Після перехоплення партнери на ударну позицію вивели Еркінова, але з його ударом із меж штрафного майданчика Бойко впорався. У відповідь Караваєв пробив з близької відстані у ближній кут – Суюнов зреагував.

У другій половині тайму Буяльський добре навішував на Ваната, але той у стрибку головою пробив значно вище воріт. А хвилин за 10 до фінального свистка близьким до того, аби забити був «Пахтакор», адже після подачі від кутової позначки Шапаренко хоча і вибив м’яч подалі, його підхопив гравець суперника та потужно пробив поворотах – киян врятувала стійка! А у наступному моментів врятував вже Нещерет, який у стрибку перевів на кутовий удар Тургунбоєва! Ще одного разу Руслан зробив ще один ефектний сейв після удару Ларіна з-за меж штрафного майданчика. Словом, незважаючи на такий насичений кінець матчу, рахунок на табло так і не змінився – нічия 0:0.

Зазначимо, що наступним і останнім суперником «біло-синіх» на турецькому зборі 21-го лютого стане представник Латвії - чемпіон минулого сезону РФШ (Ризька футбольна школа). Цю гру наша команда проведе зранку, а після її завершення вирушить до аеропорту Анталії та повернеться до Києва.

Контрольний матч

«Динамо» (Київ) – «Пахтакор» (Ташкент, Узбекистан) – 0:0

19.02.2022. Mardan Stadium

«Динамо»: 71. Бойко (35. Нещерет, 72), 94. Кендзьора (44. Дубінчак, 46), 25. Забарний (4. Попов, 82), 34. Сирота (89. Боль, 75), 20. Караваєв, 18. Андрієвський (5. Сидорчук, 46), 10. Шапаренко, 14. де Пена (29. Буяльський, 46), 99. Антюх, 22. Вітіньйо (17. Ванат, 62), 28. Кулач (41. Бєсєсдін, 46).

«Пахтакор» (стартовий склад): 25. Суюнов, 11. Рашидов, 10. Черан, 6. Алібаєв, 5. Ларін, Хаджиєв, 7. Хамробеков, 18. Еркінов, 27. Собірхуджаєв, 3. Аліжонов, 8. Тургунбоєв.

Попередження: Андрієвський (14), Забарний (15), Шапаренко (31), Кендзьора (31), Кулач (33) – Ларін (35), Еркінов (40).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер