КМ. «Динамо» - «Валмієра» - 2:0. Звіт про матч

КМ. «Динамо» - «Валмієра» - 2:0. Звіт про матч

У четвер, 17 лютого, київське «Динамо» провело черговий контрольний матч на третьому зимовому зборі в Туреччині. Після впевнених перемог із однаковим рахунком 4:0 над сербською «Інджією» та казахстанським «Кайратом» у перших двох спарингах на зборі, сьогодні «біло-сині» зустрілися з віце-чемпіоном латвійської першості – командою «Валмієра».

На відміну від попередніх зустрічей, сьогоднішня гра не рясніла гольовими моментами. Зі стартових хвилин латвійці застосовували високий пресинг, що змушувало динамівців розігрувати м’яч через захисників і часто задіювати в розіграшах Георгія Бущана. До екватору тайму контроль м’яча був за динамівцями, однак кияни не підвищували темп гри та лише кілька разів потурбували голкіпера «Валмієри».

Спочатку Матревич впорався з ударом Гармаша, а трохи згодом – із пострілом Циганкова метрів із 12-ти. Чудовий шанс мав Буяльський, який пробивав низом після прострілу де Пени зі штрафного, однак і в цьому епізоді надійно зіграв воротар «Валмієри».

У другій половині першого тайму команда з Латвії почала перехоплювати м’яч і відповідати гострими атаками, тому довелося попрацювати й Георгію Бущану: кіпер врятував ворота «Динамо» після удару Йокоти з лінії штрафного, а невдовзі Сілагадзе з-за меж штрафного влучив у поперечину, а добивання Кролліса було неточним.

Під завісу першої половини зустрічі Циганков пробивав у дотик після навісу Дубінчака з лівого флангу штрафного, однак Матревич знову не дозволив киянам відкрити рахунок.

У перерві Мірча Луческу провів дві заміни у складі «Динамо»: на полі замість де Пени та Гармаша з’явилися Вітіньйо й Андрієвський. Обидві ці заміни згодом стали результативними: на 67-й хвилині динамівці заробили кутовий, після розіграшу якого Вітіньйо влучним ударом головою завершив атаку другим темпом, замкнувши навіс Буяльського з правого флангу.

Забитому м’ячу передували дві самостійні спроби від Віталія: після першого удару захисник «Валмієри» виніс м’яч із лінії воріт, а другий пройшов повз площину. Також потужного пострілу з 20-ти метрів завдавав Сидорчук – м’яч прямував під поперечину, однак Матревич здійснив черговий сейв.

Як і в першій половині зустрічі, ближче до завершення другого тайму гравці «Валмієри» частіше виходили в контратаки, однак загрози воротам, які спочатку захищав Бущан, а згодом – Нещерет, це не несло. Найближче до воріт «Динамо» підібрався Фелл, який завдавав удару з лівої частини штрафного в дальній кут, однак був неточним. Також набагато вище воріт відправив м'яч Лусіньш, котрий вирішив пробити з-за меж штрафного.

На останніх хвилинах поєдинку динамівці заробили право на виконання пенальті – Віталія Буяльського у своєму штрафному збив український легіонер «Валмієри» Іван Желізко. До 11-метрової позначки підійшов Олександр Андрієвський, який відзначився гарматним ударом, не залишивши шансів голкіперу врятувати ситуацію та встановивши остаточний рахунок – 2:0.

Наступним суперником «Динамо» стане чемпіон минулого сезону чемпіонату Узбекистану – ташкентський «Пахтакор», матч із яким відбудеться 19 лютого (початок – о 16:00 за Києвом).

Контрольний матч

17.02.2022. Mardan Stadium

«Динамо» (Київ) – «Валмієра» (Латвія) – 2:0 (0:0)

«Динамо»: 1. Бущан (35. Нещерет, 80) – 94. Кендзьора, 25. Забарний, 34. Сирота, 44. Дубінчак (20. Караваєв, 60) – 5. Сидорчук (К) (9. Бражко, 80), 19. Гармаш (18. Андрієвський, 46), 29. Буяльський, 14. де Пена (22. Вітіньйо, 46), 15. Циганков (99. Антюх, 80) – 17. Ванат (73. Шкурін).

«Валмієра» (стартовий склад): 1. Матревич – 10. Яунземс, 2. Балодіс, 3. Якуба, 17. Фелл – 71. Мурата, 41. Йокота, 19. Гуейє, 18. Дусалієвс, 14. Сілагадзе – 7. Кролліс.

Голи: Вітіньйо (67), Андрієвський (90, пен.).

Попередження: Дусалієвс (38).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер