Контрольний матч. «Сьон» - «Динамо» - 0:2. Звіт про матч

Контрольний матч. «Сьон» - «Динамо» - 0:2. Звіт про матч

Саме підопічні Марко Валькера, виправдовуючи статус господарів, розпочали матч, граючи першим номером і змушуючи киян здебільшого оборонятися. Перший гострий момент «Динамо» виник на 16-й хвилині, коли Жерсон Родрігес завдавав удару головою з близькою дистанції після передачі з лівого флангу від Владислава Дубінчака. Однак спроба люксембуржця виявилася неточною, до того ж із положення поза грою.

Ближче до середини першого тайму динамівці перехопили ігрову ініціативу та почали все частіше турбувати захист «Сьона». У результаті одного з таких випадів Мауро Родрігес збив Олександра Тимчика у власному штрафному та подарував «Динамо» право на виконання пенальті. До 11-метрової позначки підійшов Жерсон Родрігес, першу спробу якого Тімоті Фаюлу парирував, а ось впоратися з добиванням уже не зміг – 1:0 на користь киян.

А в наступній атаці «Динамо» чудово проявив себе новачок київського «Динамо» Ілля Шкурін, відзначившись своїм другим голом у двох спарингах у складі «біло-синіх». Прийнявши передачу на хід від Володимира Шепелєва з центра поля, форвард обіграв Біраму Ндойє та завдав точного удару низом – 2:0!

Швейцарці також намагалися тримати Дениса Бойка в тонусі: спочатку Мауро Родрігес потурбував динамівського голкіпера з-за меж штрафного, а далі Гійом Оаро робив скидку під удар Гаетану Карлену, однак той свою можливість змарнував.

Заключну третину першого тайму команди провели на низьких швидкостях і без небезпечних моментів, присвятивши увагу позиційній боротьбі.

У перерві Мірча Луческу змінив атакувальну трійку, замість Антюха, Родрігеса та Шкуріна випустивши де Пену, Кулача та Супрягу. А на екваторі другого тайму – провів серію замін у лініях півзахисту й оборони. При цьому захист і голкіпера «Динамо» зі стартових хвилин другого тайму серйозно навантажували суперники. Зокрема, Денис Бойко врятував ворота «біло-синіх» після удару з лінії воротарського від Робертса Улдрікіса, який у дотик замикав прострільну передачу з правого флангу, а також впорався з ударом із центру штрафного від Філіпа Стоілковича.

Згодом динамівці знову заволоділи м’ячем, але, незважаючи на те, що у другому таймі створили значно більше гольових моментів, ніж у першій половині, м’яч у воротах «Сьона» більше не побував. Голкіпер господарів Сафарікас, який у перерві замінив Фаюлу, впорався з прицільним ударом де Пени зі стандарту, а невдовзі, коли уругваєць уже виводив на ударну позицію Кулача, нападник пробив неточно. Найближчим до взяття воріт був Богдан Лєднєв, який, відгукнувшись на відскок від захисників після пострілу Гармаша, влучив у стійку. Окрім того, неточні удари на свій рахунок записали Гармаш і Беніто.

На останній хвилині основного часу на вістрі атаки знову опинився Богдан Лєднєв, однак, перегравши Жана Руіза, не зумів здолати Александроса Сафарікаса – воротар «Сьона» зреагував на потужний удар динамівця.

2:0 – двох голів, забитих у першому таймі, вистачило для першої перемоги «Динамо» на другому зборі.

Швейцарський збір-2021. 2-й контрольний матч

«Сьон» - «Динамо» - 0:2 (0:2)

14.07.2021. «Турбійон», Сьон

«Сьон» (стартовий склад): Фаюлу - Андерссон, Зок, Карлен, Гргич, М.Родрігес, Тосетті, Ндойє, Саінтіні, Телер, Оаро (к).

«Динамо»: Бойко (Моргун, 78) – Тимчик (Беніто, 78), Кендзьора (Шабанов, 68), Сирота, Дубінчак (Вівчаренко, 68) – Андрієвський (Лєднєв, 63), Шепелєв (Гармаш, 63), Буяльський (к) (Коробенко, 63), Антюх (де Пена, 46), Родрігес (Кулач, 46) – Шкурін (Супряга, 46).

Голи: Родрігес (24), Шкурін (27).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер