Кубок знову в Києві!

Кубок знову в Києві!

У надважкому поєдинку двох класних команд перемогли наші улюбленці – футболісти київського "Динамо"! Поза всякими сумнівами, своєю грою, бажанням та самовіддачею команда Йожефа Сабо заслужила престижний трофей.

Важко було очікувати від динамівців та гірників високих швидкостей упродовж всього матчу. Тридцятиградусну спека важко переносили глядачі на трибунах, що казати про гравців, під кінець зустрічі намотавших під сонцем не один десяток кілометрів. Фізична готовність динамівців виявилася вищою, ніж у опонентів, що стало однією із головних складових перемоги у фінальному матчі.

Більшу частину зустрічі територіальна перевага була на боці "Шахтаря". Динамівці переважно сподівалися на контратаки. На 10-й хвилині пас Черната знайшов у штрафній Верпаковскіса, який чудово прийняв м"яч і вже замахнувся для удару метрів з 12-ти. Тимощуку, який знаходився поруч, нічого не залишалося як завалили латиського форварда. До "точки" підійшов штатний пенальтист "Динамо" Діого Ринкон та чітко розібрався з голкіпером – 1:0!

Як і належить класній команді, кияни не пішли вперед збільшувати рахунок, грамотно відійшовши у захист. Гірники подовгу технічно розігрували м"яч на чужій половині поля. В одній з атак Маріка грубо вдарив опікавшого його Родольфо, за що одразу був вилучений норвезьким рефері. Залишитися на 18-й хвилини удесятьох – випробування навіть для першокласних колективів. Варто відмітити, "Шахтар" гідно вийшов із ситуації, за що після закінчення поєдинку глядачі нагородили "помаранчевих" оплесками.

Гірники ще в першому таймі мали всі шанси зрівняти рахунок. На 25-й хвилині Гавранчич у підкаті зачепив Левандовскіса, за що суддя призначив другий в матчі одинадцятиметровий. До м"яча підійшов постраждалий оборонець, але для Шовковського його несильний удар став доволі легкою здобиччю. Наш воротар відомий вмінням парирувати пенальті, що довів і сьогоднішнім вечором. Цікаво, що в матчах Кубка України за всю історію у ворота Олександра п"ять разів призначались пенальті. Процент парируваних голкіпером просто вражає – лише один удар досяг мети!

Після перерви змінити рахунок могли обидві команди. Чудову нагоду втратили динамівці: Шацьких вийшов сам на сам з Лаштувкою, пробив у голкіпера, а Верпаковскіс встиг першим на добивання, але не влучив у порожні ворота з семи метрів. Гірники, у свою чергу, відповіли ударом в поперечину зі штрафного Жадсона та кількома небезпечними навісами.

У цілому, динамівці виглядали більш переконливо за рахунок повної самовіддачі, чіткої взаємодопомоги та просто величезного бажання перемогти та подарувати своїм вболівальникам красень-кубок на честь святкування Дня міста.

Цікаво, звідки після фінального свистка у гравців знайшлись сили для кола пошани та бурних радощів. Перемігши, "Динамо" всьоме виграло Кубок України! Там тримати!!!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер