Le Figaro: До побачення, Шевченко!

Le Figaro: До побачення, Шевченко!

Журналіст Франсуа Боде детально проаналізував феноменальну кар’єру нашого форварда, нагадавши французьким читачам, що простий хлопець, який народився у селищі Двіркивщина Київської області, досяг світового визнання у футболі та став за версією тижневика Франс Футбол найкращим гравцем Європи в 2004 році.

На клубному рівні в київському «Динамо» Шевченко під керівництвом легендарного тренера Валерія Лобановського створив чудовий дует із Сергієм Ребровим, який розірвав мадридський «Реал» та який змогла зупинити на шляху до фіналу Ліги Чемпіонів сезону 1998/99 лише мюнхенська «Баварія».

На думку Le Figaro, Андрій Шевченко став геніальним продовжувачем слави його попередників у «Динамо» Олега Блохіна, який став найкращим футболістом Європи в 1975 році, та Ігора Бєланова, який виграв «Золотий м’яч» у 1986 році.

Після цього були роки, насичені футболом найвищого рівня в «Мілані» та «Челсі», й щасливе повернення додому до рідного київського «Динамо».

Кар’єра Андрія Шевченка у збірній України досягла свого піку на чемпіонаті континенту в матчі проти збірної Швеції, який запам’ятається двома чудовими голами у його виконанні, та завершилася матчем проти збірної Англії, який став останнім для нього та для всіх українців на Євро-2012.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер