Леонід МИРОНОВ розповів про ситуацію в лазареті першої команди

Леонід МИРОНОВ розповів про ситуацію в лазареті першої команди

- Після відпустки у футболістів було два дні комплексного медичного обстеження. Хочу зазначити, що всі без винятку гравці, у тому числі легіонери, повернулися з відпустки вчасно, з'явившись на медичне обстеження, результати якого показали, що всі прибули здоровими, готовими відразу приступити до роботи.

Збір розпочався зі втягуючої роботи. Всі наші футболісти добре переносять навантаження, окремо відзначу молодих хлопців, за якими медична служба веде ретельний контроль щодо їхньої функціональної готовності, стану серцево-судинної та інших систем. У деяких хлопців був нежить, що типово для зимового періоду. Але ми з цим швидко справляємося, постійно проводимо профілактичні заходи проти вірусних захворювань. Перший збір добігає до свого завершення, і, дякувати Богу, ми обійшлися без будь-яких серйозних захворювань і травм.

Що стосується ситуації з Артемом Бєсєдіним, то він, нарешті дав згоду на операцію. Його прооперували в одній з найкращих клінік Європи, яка спеціалізується на спортивних травмах. Клініку очолює відомий травматолог, оперуючий хірург, який свого часу оперував зірок футболу світового масштабу, таких як Девід Бекхем і багатьох інших. У нас вже є досвід спілкування з цією клінікою та її провідними лікарями. Свого часу в ній було прооперовано Євгена Макаренка, коли у нього була травма ахіллового сухожилля.

Артемові зробили операцію в середу, почистили ахіллове сухожилля. Операція була нетривалою, тому що нічого небезпечного там не було. Вона пройшла успішно. Наш лікар Андрій Шморгун був присутній при операції. Він буде супроводжувати Артема до Києва, куди вони повинні вилетіти сьогодні. Орієнтовний термін реабілітації – три місяці. Звісно, ще деякий час може зайняти відновлення фізичних і функціональних кондицій усього організму.

- Чи є якісь новинки серед медичної апаратури, яка використовується під час цього збору?

- В кінці минулого року у нас з'явився апарат нового покоління, який сприяє швидкій регенерації пошкоджених макро- і мікро-тканин. У Німеччині його модернізували, випустивши крім стаціонарної моделі портативну, яка якраз добре підходить для використання під час навчально-тренувальних зборів та інших виїздів. Називається цей апарат осцилятор. Апарат дуже прогресивний, застосовується при фізіотерапевтичному лікуванні мікротравм, гострих травм, м'язових, сухожильних, усіляких видах артрозів. Словом, саме те, що найбільш часто зустрічається у футболі і спортивній медицині.

Що стосується медикаментів, нам нічого не бракує – ні лікувальних, ні відновних чи тих, які відносяться до категорії спортивного харчування. Ми використовуємо продукцію італійської компанії, яка має абсолютні сертифікати WADA на кожен препарат. Хлопці із задоволенням приймають спортивне харчування, напої, які регулюють водно-сольовий обмін і дегідратацію організму, особливо коли на вулиці тепло і є ризик втрати організмом великої кількості натрію і хлору разом із потом.

- Скільки у середньому втрачають у вазі футболісти за кожне тренування і як відновлюють цю втрату?

- Це суто індивідуальний показник для кожного гравця та тренування. Цей показник залежить від маси тіла і відсотка вмісту жиру. Величезне значення також має температура навколишнього середовища, за якої спортсмен тренується, та інші метеорологічні чинники. За наших поточних умов, коли температура повітря перевищує 17-18 градусів і за умови відсутності сильного вітру, деякі наші футболісти за одне тренування втрачають до двох кілограм. Влітку ці показники ще вищі.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер