Ліга чемпіонів. 2-й тур. «Баварія» - «Динамо» – 5:0. Звіт про матч

Ліга чемпіонів. 2-й тур. «Баварія» - «Динамо» – 5:0. Звіт про матч

У середу, 29 вересня, київське «Динамо» провело свій другий матч у груповому етапі Ліги чемпіонів. Підопічні Мірчі Луческу на виїзді зустрічалися із мюнхенською «Баварією», яка у попередньому матчі перемогла «Барселону» з рахунком 3:0. Матч проходив у Мюнхені на «Альянц Арені».

Зважаючи на те, що у першому турі динамівці, продемонструвавши хорошу, змістовну гру, розійшлися миром у себе вдома із «Бенфікою» (0:0), уболівальники очікували звітного поєдинку з цікавістю та оптимізмом. І вони не помилилися, адже гра вийшла результативною, динамічною, з великою кількістю гольових моментів.

Динамівці обрали на поєдинок тактику гри від оборони, віддавши з перших хвилин ініціативу супернику. Але перший момент виник біля воріт гостей – Циганков після добре розіграної атаки пробив із меж штрафного майданчика поруч зі стійкою. Відповідь господарів вийшла ще більш небезпечною – Бущан витягнув м’яч з-під поперечини після удару головою Левандовські. А під час подачі від кутової позначки Сидорчук зіграв рукою у власному штрафному майданчику, і арбітр призначив пенальті. Одинадцятиметровий удар чітко реалізував той же Левандовські.

Надалі небезпечні удари у господарів записали на свій рахунок Зюле та Сане. А через кілька хвилин знову відзначився Левандовські: Мюллер прекрасним пасом вивів Роберта на ударну позицію, і той метрів з 14-ти вразив ворота Бущана. А за 10 хвилин до свистка на перерву динамівців від третього голу врятувала стійка, яка прийняла на себе удар Сане!

Чудову можливість скоротити відставання у рахунку мав де Пена після стрімкої атаки за участі Циганкова та Гармаша. Після пасу останнього Карлос спрямував м’яч під поперечину, але Нойєр у стрибку перевів його на кутовий. Одразу ж удар по воротах мюнхенців завдав Шапаренко – Нойєр на місці.

Другий тайм розпочався із удару Шепелєва, щоправда, із офсайду. Господарі відповіли ударом Зюле – Бущан врятував. Загалом, малюнок гри після перерви майже не змінився: «Баварія» активно пресингувала, а «Динамо» грало від оборони на контратаках. Із небезпечних моментів варто відзначити спроби Сане після пасу Горецьки, Левандовські та Гнабрі, але, на щастя, кияни злагоджено діяли в обороні, і їм вдалося відбитися. Але оборона не змогла нічого вдіяти, коли мюнхенці у кілька передач вийшли з оборони в атаку, у завершальній стадії якої Гнабрі протягнув м’яч до штрафного майданчика та справа завдав потужного та невідпорного удару під поперечину.

Через шість хвилин ще один м’яч записав до свого активу Сане, який мчався з м’ячем лівим флангом, усі очікували від нього навісної передачі до штрафного майданчика, але, очевидно, м’яч звалився у нього з ноги, причому вийшло результативно – сфера залетіла точно у дальній кут воріт Бущана, який задалеко вийшов зі своїх володінь.

У час, що залишився до фінального свистка, ще встиг відзначитися Чупо-Мотінг, який нещодавно вийшов на заміну: після подачі справа він виграв верхову боротьбу та головою забив п’ятий м’яч, встановивши остаточний рахунок у матчі.

Ліга чемпіонів. Груповий етап. Група Е. 2-й тур

«Баварія» - «Динамо» – 5:0 (2:0)

«Баварія»: Нойєр (к), Ернандес, Упамекано, Зюле, Девіс (Павар, 69), Кімміх, Горецька (Забітцер, 80), Мюллер, Гнабрі (Мусіала, 68 ), Левандовські (Чупо-Мотінг, 79), Сане (Сарр, 79).

«Динамо»: Бущан, Тимчик (Кендзьора, 46), Шабанов, Забарний, Миколенко, Сидорчук, Андрієвський, Шапаренко (Шепелєв, 46), Циганков (Караваєв, 70), де Пена, Гармаш (Супряга, 70).

Голи: Левандовськи (12, з пен., 27), Гнабрі (68), Сане (74), Чупо-Мотінг (87)

Попереджені: Ернандес (90+1) – Тимчик (38).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер