Ліга Європи, 3-й тур. «Ренн» – «Динамо». Прев’ю

Ліга Європи, 3-й тур. «Ренн» – «Динамо». Прев’ю

У четвер, 6 жовтня, у французькому місті Ренн на стадіоні "Роазон Парк" відбудеться матч 3-го туру групового етапу Ліги Європи УЄФА між київським "Динамо" та місцевим "Ренном" (початок – о 22:00 за Києвом). 

СЕЗОН-2021/2022

- "Динамо" за підсумками недограного через війну чемпіонату України посіло друге місце, поступившись донецькому "Шахтарю" двома очками. У 18-ти матчах "біло-сині" здобули 14 перемог, тричі зіграли внічию та одного разу програли (різниця м’ячів – 47:9).

У розіграші Кубка України "Динамо" в 1/8 фіналу обіграло на виїзді "Маріуполь" (2:1), і у чвертьфіналі мало зустрітися в гостях із "Олександрією", але розіграш кубкового турніру також було завершено передчасно.

- "Ренн" закінчив минулий сезон на 4-й позиції у Лізі 1, що дозволило вп'яте поспіль (клубний рекорд) виступити в єврокубках. Цей результат став одним із найкращих в історії команди: лише в сезоні 2019/20 "червоно-чорні" фінішували вище - на третьому місці. За підсумками 38-ми турів бретанці 20 разів святкували перемогу, 6 разів зіграли внічию та 12 разів зазнали поразки (різниця м'ячів - 82:40).

Виступ у Кубку Франції "Ренн" припинив на стадії 1/16 фіналу, поступившись у серії пенальті "Нансі" (1:1 після основного часу, 3:4 по пенальті).

Також бретанці вдало завершили груповий етап Ліги конференцій УЄФА, пройшовши його без поразок і посівши перше місце в квартеті з "Вітессом", "Тоттенхемом" і "Мурою". Однак вже в 1/8 фіналу пропустили далі "Лестер Сіті" (0:2, 2:1).

КАДРОВІ ЗМІНИ

«Динамо»

Прийшли: Владислав Дубінчак, Томаш Кендзьора, Беньямін Вербич, Владислав Супряга, Владислав Ванат (усі – повернення з оренди), Владислав Кабаєв («Зоря»), Кахім Перріс («Копер» Словенія), Джастін Лонвейк («Віборг» Данія).

Пішли: Карлос де Пена («Інтернасьйональ» Бразилія), Георгій Цитаїшвілі («Лех» Польща, оренда), Жерсон Родрігес («Аль-Вехда» Саудівська Аравія, оренда), Фран Соль («Малага» Іспанія, оренда), Ерік Рамірес («Слован» Словаччина, оренда), Вітіньйо («Атлетико Паранаенсе» Бразилія, оренда), Беньямін Вербич («Панатінаїкос» Греція), Денис Антюх («Зоря»).

«Ренн»

Прийшли: Амін Гуїрі (центральний нападник, «Ніцца»), Арно Калімуендо (центральний нападник, «ПСЖ»), Артюр Теате (центральний захисник, «Болонья»), Крістофер Ву (центральний захисник, «Ланс»), Стів Манданда (воротар, вільний агент), Джо Родон (центральний захисник, «Тоттенхем», оренда), Шека (центральний півзахисник, вільний агент).

Пішли: Наіф Агер (центральний захисник, «Вест Хем»), Матіс Тель (центральний нападник, «Баварія»), Гаетан Лаборд (центральний нападник, «Ніцца»), Джеймс Леа Сілікі (центральний півзахисник, вільний агент), Йонас Мартін (опорний півзахисник, вільний агент), Жеремі Желін (центральний захисник, вільний агент), Янн Гбоо (атакувальний півзахисник, вільний агент), Пепе Бонет (воротар, вільний агент), Метехан Гюджлю (центральний нападник, вільний агент), Лоїк Баде (центральний захисник, оренда), Серу Гірассі (центральний нападник, оренда), Лум Чауна (правий вінгер, оренда), Анді Діуф (центральний півзахисник, оренда), Жуніор Каділе (правий вінгер, оренда), Франк Рівольє (центральний нападник, вільний агент).

СТАРТ У СЕЗОНІ-2022/2023

- «Динамо» розпочало новий сезон із виступів у кваліфікації Ліги чемпіонів. Стартувавши з другого відбіркового раунду, «біло-сині» послідовно здолали «Фенербахче» (0:0 у Лодзі та 2:1 у Стамбулі) та австрійський «Штурм» (1:0 у Лодзі та 2:1 у Граці), після чого поступилися у плей-оф португальській «Бенфіці» (0:2 у Лодзі та 0:3 у Лісабоні). У першому турі групового етапу Ліги Європи кияни на останніх хвилинах програли в гостях «Фенербахче» (1:2), після чого в номінально домашньому матчі в Кракові мінімально поступилися АЕКу (0:1).

У чемпіонаті України підопічні Мірчі Луческу після стартових поразок від «Дніпра-1» (0:3) та «Зорі» (2:3) стали на переможний шлях, із рахунком 1:0 здолавши ФК «Львів» і «Минай». Після чотирьох матчів в УПЛ кияни перебувають на 9-му рядку з 6-ма очками.

- У французькій Лізі 1, яка стартувала на початку серпня, «Ренн» іде впритул до єврокубкової зони - на 6-й позиції. Підопічні Бруно Женезіо набрали 15 очок у 9-ти турах (4 перемоги, 3 нічиї, 2 поразки, різниця м'ячів 17:9). Можна відзначити нічиї «червоно-чорних» (1:1) з командами верхньої п'ятірки першості - «Марселем» і «Монако».

Розпочавши виступ у Лізі Європи УЄФА з групового етапу, французи обіграли АЕК (2:1) і втратили перемогу над «Фенербахче», пропустивши гол із пенальті в компенсований час (2:2). Після двох турів «Ренн» разом із «Фенербахче» очолюють групу з чотирма набраними очками.

ТЕХНІЧНІ ДАНІ

«Ренн» — «Динамо»

6 жовтня, 22:00, Ренн, Франція, стадіон «Роазон Парк»

ТБ-трансляція — Megogo

Суддівські призначення

Головний арбітр - Хосе Марія Санчес (Іспанія)

Асистенти – Рауль Кабаньєро, Хосе Наранхо (Іспанія)

Четвертий арбітр - Маріо Мелеро Лопес (Іспанія)

Відеопомічник рефері – Алехандро Ернандес (Іспанія)

Асистент відеопомічника рефері – Тьягу Мартінш (Португалія)

Особисті протистояння

"Динамо" вже зустрічалося з "Ренном" в рамках групового етапу Ліги Європи сезону 2018/19 та виграло обидва матчі в тому розіграші. У Франції підопічні Олександра Хацкевича перемогли завдяки голам Томаша Кендзьори та Віталія Буяльського, а в Києві забитими м'ячами відзначилися Беньямін Вербич, Віталій Миколенко та Микола Шапаренко.

Мірча Луческу перемагав "Ренн" і на чолі "Шахтаря" - у груповому турнірі Кубка УЄФА 2005/06, коли "гірники" здобули мінімальну перемогу в гостях (1:0).

Ліга Європи 2018/19, груповий етап

25.10.2018. «Ренн» (Франція) - «Динамо» - 1:2 

Голи: Греньє (41) - Кендзьора (21), Буяльський (89)

«Динамо»: Бойко, Миколенко, Кадар, Бурда, Кендзьора, Морозюк (к) (Че Че, 80), Шепелєв, Гармаш (Сидорчук, 68), Буяльський, Сідклей, Вербич (Супряга, 89)

«Ренн»: Діалло, Да Сілва, Юханссон (Сілікі, 90), Сарр, Греньє, Ньянг (Бен-Арфа, 74), Бенсебаіні, Андре, Дель Кастільо (Буріго, 61), Желен, Траоре

Попередження: Сарр (52), Да Сілва (70) - Миколенко (11), Гармаш (25), Шепелєв (38), Буяльський (90), Бойко (90+6)

Вилучення: Шепелєв (84, повторне попередження)

08.11.2018. «Динамо» - «Ренн» (Франція) - 3:1 (1:0)

Голи: Вербич (13), Миколенко (68), Шапаренко (72) - Сібачо (89)

«Динамо»: Бойко, Миколенко, Кадар, Кендзьора, Бурда, Сідклей, Буяльський, Циганков (к), Че Че (Сидорчук, 83), Вербич (Супряга, 90), Шапаренко (Дуелунд, 90+1)

«Ренн»: Коубек, Зеффран, Бенсебаїні, Ньямсі (Желен, 75), Траоре (Ньянг, 46), Да Сілва, Поа, Бен Арфа (к), Буріго, Джеймс, Сарр (Сібачо, 72)

Попереджені: Ньямсі (29), Траоре (32), Джеймс (55)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер