Ліга Європи. «Динамо» – «Фенербахче» – 0:2. Звіт про матч

Ліга Європи. «Динамо» – «Фенербахче» – 0:2. Звіт про матч

У четвер, 3 листопада, київське «Динамо» провело матч 6-го туру групового турніру Ліги Європи проти турецького «Фенербахче» на стадіоні «Краковії» імені Юзефа Пілсудського у Кракові.

«Біло-сині» виходили на поєдинок без турнірних завдань, оскільки після результативної нічиєї в попередньому матчі, на виїзді проти АЕКа (3:3), втратили всі шанси на продовження виступів у єврокубках нинішнього сезону. У той же час «Фенербахче» необхідно було обов’язково перемагати, щоб гарантувати собі перше місце у групі та вихід до 1/8 фіналу.

Із початком гри обидві команди взяли високий темп, однак окрім неточних ударів похвалитися нічим не могли. Утім, перший по-справжньому небезпечний момент біля воріт «Динамо» завершився пропущеним голом. Після навісу з лівого флангу Бущан, який повернувся в «рамку» після травми, невдало вибив м’яча кулаками в боротьбі з Валенсією, і Гюлер, який зіграв на підбиранні за межами штрафного майданчика, у дотик переправив м’яча в порожні ворота – 0:1.

Трохи згодом помилка Забарного, який віддавав пас назад на Бущана, ледь не дозволила номінальним гостям подвоїти свою перевагу, але Валенсія, обігравши нашого голкіпера, поцілив із гострого кута у сітку із зовнішнього боку. Утім, до перерви «Фенербахче» все ж вдалося забити вдруге. Після подачі з кутового з лівого флангу Вілліан Арау вистрибнув вище за всіх та головою переправив м’яча точно в дальній кут – 0:2.

Після перерви динамівці спробували перехопити ініціативу. Циганков здалеку пробив вище воріт, ще в одному епізоді Ванат після класної передачі Буяльського вийшов на ворота, але не зміг влучити в рамку. «Фенербахче» також не мав наміру зупинятися та відповідав своїми моментами – зокрема, вдало діяв на лінії воріт Бущан, не дозволивши відзначитися Сердару та Валенсії.

На 68-й хвилині «біло-сині» й узагалі опинилися у скрутному становищі, коли Забарний недозволеним прийомом зупинив прохід суперника на підступах до нашого штрафного майданчика та отримав друге попередження, залишивши партнерів у меншості.

За час, що залишався до завершення матчу, ще один раз свою майстерність довелося демонструвати Бущану, коли наш голкіпер витягнув м'яча з-під поперечини після удару Лінкольна зі штрафного, але більше голів у поєдинку глядачі на трибунах стадіона «Краковії» імені Юзефа Пілсудського не побачили.

У підсумку, 0:2 – «Динамо» завершує виступ у нинішньому євросезоні й зосереджується на чемпіонаті України, де потрібно виправляти ситуацію та наздоганяти лідерів.

Ліга Європи. Група В. 6-й тур

«Динамо» – «Фенербахче» – 0:2 (0:2)

03.11.2022. Краків, стадіон «Краковії» імені Юзефа Пілсудського

«Динамо»: Бущан – Тимчик, Забарний, Попов, Вівчаренко (Сирота, 70) – Сидорчук, Шепелєв (Гармаш, 46), Циганков (Діалло, 86), Буяльський (Караваєв, 70), Ванат – Бєсєдін (Кабаєв, 46).

«Фенербахче»: Байїндир – Кадіоглу, Сердар, Салаї, Осаї-Самюел – Арау (Зайц, 72), Гюлер (Мор, 64), Креспу, Валенсія (Кахведжі, 64), Лінкольн (Аліоскі, 78) – Батшуайї (Жоау Педру, 64).

Голи: Гюлер (23), Арау (45+2).

Попереджені: Гармаш (52), Забарний (57), Сидорчук (90+3) – Салаї (64), Мор (90), Кахведжі (90+5).

Вилучений: Забарний (68, друге попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер