Ліга чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд. «Динамо» – «Славія» – 2:0. Звіт про матч

Ліга чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд. «Динамо» – «Славія» – 2:0. Звіт про матч

За присутності близько 40 тисяч уболівальників, які зібралися на трибунах НСК «Олімпійський», господарі впевнено перемогли 2:0 та пройшли до раунду плей-оф, де зустрінуться із нідерладським «Аяксом». Відзначимо, що в обох гольових атаках партнерам асистував Віктор Циганков.

Порівняно із першим поєдинком у Празі, завершився унічию 1:1, наставник нашої команди Олександр Хацкевич не став дивувати, та лише мінімально змінив стартовий склад своїх футболістів. Відмінністю стала поява Йосипа Піварича, який замінив Миколу Морозюка на лівому фланзі захисту, та вихід Володимира Шепелєва замість Віталія Буяльського у центральній зоні. Що стосується суперника, то у складі чехів відбулася єдина зміна: замість Мілана Шкоди місце у стартовому складі зайняв Станіслав Тецл.

Гра розпочалася із дальнього удару Гармаша, який воротар гостей перевів на кутовий, та доволі гострих контратак суперника, які, щоправда, реальними загрозами володінням Бойка не завершувалися. А вже на 11-й хвилині кияни підтвердили серйозність своїх намірів щодо виходу до наступного етапу Ліги чемпіонів та повели у рахунку: Циганков навісив зі штрафного, й Вербич, відірвавшись від захисників, переправив м'яча у ворота, забивши втретє в останніх трьох матчах.

Надалі команди обмінювалися небезпечними моментами, загрожуючи воротам одна одної, проте, навряд чи, ці можливості можна назвати реальними шансами, щоб відзначитися. У виконанні динамівців варто відзначити удар Вербича у дотик та вихід до воріт Бєсєсдіна, а у «Славії» - удари Сікори, який головою замикав навіс до штрафного майданчика, Стоха та Хушбауера здалеку. Незадовго до кінця тайму «Славія» була близька до того, аби зрівняти рахунок, і навіть відправила м’яч у сітку воріт Бойка, але суддя, хоч і з запізненням, але зафіксував положення поза грою та гол не зафіксував. Згодом ситуацію міг виправити Змргал, але після його удару метрів з 30-ти м’яч пролетів над «дев’яткою».

Після перерви чехи активізувалися та докладали максимальних зусиль, щоб забити та хоча б перевести гру у додатковий час. Але, ні захисники киян, ні Денис Бойко, який вдало грав на виходах, не давали гостям такої можливості. Мабуть, найреальнішу нагоду втратив Соучек, який відверто «вибачив» «Динамо»: після прострілу з лівого флангу він пробивав із метру, але якимось дивом не влучив у ворота.

А ось господарі своїм моментом скористалися сповна: Циганков блискучим пасом вивів до воріт Бєсєдіна, й Артем переграв воротаря у ближньому бою, знявши усі питання про переможця. У час, що залишився до фінального свистка, непогані нагоди були у Гармаша, Циганкова та Бєсєдіна, але їм трохи не вистачило влучності, тож рахунок на табло більше не мінявся.

Ліга чемпіонів УЄФА, 3-й кваліфікаційний раунд, матч-відповідь

«Динамо» (Київ, Україна) - «Славія» (Прага, Чехія) – 2:0 (1:0).

14.08.2018. м. Київ, НСК «Олімпійський», 39 318 глядачів.

«Динамо»: Бойко  Кендзьора, Бурда (Шабанов, 75), Кадар, Піварич  Сидорчук, Шепелєв (Буяльський, 88), Гармаш, Вербич, Циганков (Морозюк, 90+2), Бєсєдін.

«Славія»: Коларж, Цоуфал, Сікора, Змргал (Балуце, 68), Хушбауер (к) (Фридрих, 85), Тецл (Шкода, 75), Нгадеу-Нгаджуі, Стох, Боржил, Делі, Соучек.

Голи: Вербич (11), Бєсєдін (73).

Попереджені: Хушбауер (38), Коварж (39), Боржил (86), Цоуфал (89), Фридрих (90+4).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер