Ліга чемпіонів. «Маккабі» – «Динамо»: представляємо суперника

Ліга чемпіонів. «Маккабі» – «Динамо»: представляємо суперника

Уся надія на Захаві

Важко було уявити після сенсаційної виїзної поразки від мальтійського «Хіберніана» (2:1) у другому відбірковому раунді, що «Маккабі», розгромивши суперника вдома (5:1), в підсумку проб'ється до Ліги чемпіонів. Проте в команді є справжній герой, який, як полюбляють показувати у фільмах про суперменів, самотужки врятував якщо не світ, то вже тель-авівський клуб точно. Спочатку два його голи наприкінці матчу з чеською «Вікторією» принесли несподівану перемогу «Маккабі» за сумою двох зустрічей (після домашнього фіаско 1:2). А ось у поєдинку з «Базелем», який практично всі вважали фаворитом у цій парі, Захаві самотужки забив загалом три м'ячі швейцарцям та подарував «Маккабі» путівку на турнір.

Після нічиєї у Швейцарії (2:2) ізраїльтянам достатньо було не програти у себе вдома. І завдання було виконане. Результат 1:1 вивів тель-авівський клуб до основного етапу турніру завдяки кількості м'ячів у гостях та Ерану Захаві.

Півзахисник «Маккабі», який забив обидва голи в Базелі (другий із них, як виявилося, став доленосним), відзначився й удома, зрівнявши рахунок на 24-й хвилині після того, як гості відкрили рахунок уже на 11-й хвилині зустрічі (Лука Дзуффі). Цей гол став уже сьомим для Захаві у відбірковому турнірі Ліги чемпіонів, і він є безумовним лідером списку бомбардирів.

- Я комфортно почуваюся в будь-яких тактичних схемах. Навіть за 4-3-3 нам необхідно більше гравців у штрафному майданчику для того, щоб забивати голи. Гравці групи атаки чудово знають що потрібно робити в різних ситуаціях, до того ж ми постійно працюємо над поліпшенням взаєморозуміння, – вважає Захаві.

Другий прорив до Ліги чемпіонів

Це буде вже другий раз, коли «Маккабі» (Тель-Авів) пробився до Ліги чемпіонів, і за цим показником у себе в країні він зрівнявся з хайфським «Маккабі».

Попередня поява «жовтих» у ЛЧ припала на сезон 2004/2005. Тоді суперниками по групі в них були мюнхенська «Баварія», туринський «Ювентус» та амстердамський «Аякс». До речі, й для героя нинішнього «Маккабі» Ерана Захаві це буде «друге пришестя» до ЛЧ. У сезоні 2010/1011 він уже грав там у складі «Хапоеля» (Тель-Авів), коли той потрапив на турнір після «домашнього» дубля – перемоги в чемпіонаті та Кубку Ізраїлю.

Обличчям до обличчя

Динамівці провели дві офіційні зустрічі з «Маккабі» (Тель-Авів) в єврокубках. Обидві відбулися в сезоні 2011/12 на груповому етапі Ліги Європи та завершилися внічию – 1:1, 3:3.

Наводимо статистичні дані останньої з них.

Ліга Європи 2011/12. 6-й тур групового етапу

14.12.2011. м.Київ. Стадіон «Динамо» ім. В.В. Лобановського. 5,000 глядачів

«Динамо» (Київ, Україна) – «Маккабі» (Тель-Авів, Ізраїль) – 3:3 (2:0)

«Динамо»: Коваль, Данило Сильва, Хачеріді, Алмейда, Бетао, Алієв, Гармаш, Гусєв, Нінкович (Корреа, 68), Ярмоленко (Аруна, 85), Ідейє (Мілевський, 66).

«Маккабі»: Хаймов, Сабан (Коен, 87), Нівальдо, Альберман, Міха (Зизов, 70), Атар, Конате, Йєйні, Кехат, Логасі (Даббур, 60), Веред. 

Голи: Кехат (11, автогол), Гусєв (17, 80) – Веред (17), Атар (62), Даббур (75).

Попередження: Ярмоленко (60), Алієв (79) – Нівальдо (54), Кехат (56), Атар (62), Конате (69).

Вилучення: Алмейда (47), Хачеріді (56).

Нова зустріч та старі знайомі

До гри з динамівцями «Маккабі» провів три офіційні матчі. Два з них команда Славіши Йокановича програла («Челсі» в Лізі чемпіонів – 4:0 та «Хапоель» Раанана в чемпіонаті – 2:1) та один виграла – «Маккабі» Хайфа – 2:0.

До речі, зустріч проти клубу з Хайфи відбулася на арені «Саммі Офер», на якій 29 вересня «біло-сині» проведуть поєдинок Ліги чемпіонів проти тель-авівського клубу.

Звернемо увагу на те, що в нинішньому складі «Маккабі» залишилися чотири гравці, які в сезоні 2011/12 протистояли київському «Динамо» в уже згадуваних поєдинках Ліги Європи. Ними є: захисник Йоав Цив, півзахисники Галь Альберман та Дор Міха, а також нападник Барак Іцхакі.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер