Ліга Європи. 2 тур. «Біло-сині» втратили перемогу в Чехії

Ліга Європи. 2 тур. «Біло-сині» втратили перемогу в Чехії

На момент початку матчу команди вже знали результат іншого матчу другого туру в групі – «Астана» на власному полі перемогла «Ренн», тож турнірне становище у квартеті стало ще більш напруженим.

У порівнянні з недільним матчем у чемпіонаті до стартового складу «біло-синіх» повернулися Денис Бойко, Тамаш Кадар, Денис Гармаш, а також Артем Бєсєдін, який уперше провів повний матч після травми. Натомість Олександр Хацкевич не міг розраховувати в Чехії на Беньяміна Вербича, який залишився в Києві через пошкодження.

Початок зустрічі був успішним для гостей. Уже на восьмій хвилині гри наша команда повела в рахунку. Буяльський віддав вертикальний проникаючий пас низом із глибини на Морозюка, який у дотик відкинув м’яч під удар Циганкову, дезорієнтувавши голкіпера, що вийшов із воріт назустріч Миколі. Віктор набігав на ворота другим темпом і, випередивши захисника, також у дотик проштовхнув м’яч у ворота.

А на 14-й хвилині «біло-сині» вели вже у два м’ячі. Результативною стала помилка захисника чеської команди, який у простій ситуації, під час розіграшу м’яча біля власного штрафного майданчика, «подарував» м’яч Денису Гармашу, який продемонстрував свою виконавчу майстерність – добре підготувавши удар та прицілившись, півзахисник «Динамо» з більярдною влучністю лівою ногою спрямував м’яч у нижній кут воріт.

Інтрига в матчі ожила на 33-й хвилині. Під час виконання господарями поля кутового з лівого флангу динамівці залишили без нагляду Давіда Говорку, якому ніхто не завадив добряче прикластися по м’ячу, піймавши його злету. Бойко зреагував на цей удар, відбивши м’яч у стійку, проте від неї він усе ж зрикошетив за лінії воріт.

Наприкінці тайму динамівці ледь не повернули собі комфортну перевагу у два м’ячі – Віталій Буяльський прострілював у центр уже на порожні ворота, проте Матей Ганоусек підстрахував Властіміла Груби, головою вибивши м’яч практично з лінії воріт. Господарі поля відповіли не менш небезпечним прострілом Яна Храмости, але надійно зіграв Денис Бойко.

Другий тайм виявився менш результативним, ніж перший. Моментів було небагато. Біля воріт Бойка найбільш небезпечним був удар Давіда Лішки головою після навісу з кутового – м’яч просвистів поруч із «дев’яткою» воріт. «Біло-сині» відповіли дальнім ударом Гармаша, після якого м’яч опускався під поперечину – Груби не без труднощів перевів на кутовий.

Ключовий епізод у грі трапився за десять хвилин до завершення основного часу. Лукаш Масопуст пішов у пресинг на Йосипа Піварича, який ледве встиг прийняти пас, та змусив віце-чемпіона світу помилитися, відібравши м’яч. Далі чеський півзахисник промчався до лицевої правим флангом, обігравшись у стінку з Давісом Ікаунієксом, та накинув м’яч на лінію воротарського майданчика, звідки Міхал Травнік розстріляв ворота, зробивши рахунок рівним.

У час, що залишився, команди не відзначилися результативними діями. «Динамо» втрачає перемогу в Чехії та після двох турів із двома очками посідає третє місце в групі.

Ліга Європи УЄФА. Група К. 2 тур

«Яблонець» - «Динамо» - 2:2 (1:2)

04.10.2018. Яблонець-над-Нисою. «Стршельніце»

«Яблонець»: Груби, Ганоусек, Говорка, Лішка, Голеш, Хюбшман (к), Поважанець, Масопуст (Кубіста, 86), Йовович (Соболь, 90+2), Травнік, Храмоста (Ікаунієкс, 78).

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Піварич, Сидорчук, Буяльський (Шепелєв, 79), Гармаш, Морозюк, Циганков, Бєсєдін.

Голи: Говорка (33), Травнік (81) – Циганков (8), Гармаш (14)

Попередження: Голеш (19), Поважанець (58) – Морозюк (53), Буяльський (79), Піварич (81)

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер