Ліга Європи. 6 тур. «Динамо» - «Партизан» - 4:1

Ліга Європи. 6 тур. «Динамо» - «Партизан» - 4:1

У порівнянні з попереднім матчем, у якому «біло-сині» розгромили на цьому ж стадіоні «Маріуполь», у стартовому складі команди Олександра Хацкевича відбулося дві заміни. Замість Дениса Гармаша та травмованого Дьємерсі Мбокані у старті з’явилися Микола Шапаренко та Жуніор Мораес. І саме Жуніор виявився героєм цього поєдинку.

Перший небезпечний момент у грі створила сербська команда на п’ятій хвилині. Динамівці вибили м’яч зі свого штрафного майданчика прямо на Евертона, який завдав удару метрів із 20-ти – м’яч влучив у поперечину воріт та вилетів за лицеву.

Господарі поля також розпочали зустріч активно і вже за хвилину відкрили рахунок. Гольовою стала швидка атака «Динамо», яку розігнав вертикальним пасом Циганков. Голкіпер зреагував на удар Мораеса метрів із 18-ти, але м’яч потрапив до Морозюка, який поцілив у ближній нижній кут воріт – м’яч залетів у ворота від стійки.

«Біло-сині» продовжували домінувати на полі, що в середині тайму втілилося ще у два голи у ворота гостей. На 28-й хвилині Шепелєв з лівого флангу м’яко навісив у центр штрафного на Шапаренка, який головою прокинув м’яч направо на Морозюка. Капітан не став бити сам, а віддав у центр на Мораеса, який спрямував м’яч у ворота з кількох метрів.

За п’ять хвилин рахунок став розгромним. Здавалося, гості відбилися від чергової атаки динамівців, проте Піварич виграв боротьбу у повітрі та головою повернув м’яч до штрафного майданчика на Морозюка. Зв’язка давніх товаришів по команді знову спрацювала – Микола знову віддав зручний пас на Жуніора, після якого бразильцю залишалося лише закотити м’яч у порожні ворота.

У компенсований до першого тайму час міг відзначитися Шапаренко, проте не влучив у площину воріт із близької відстані. Натомість забили серби, трохи відродивши інтригу. Морозюк порушив правила проти Сумаха у штрафному майданчику «Динамо», а Євтович реалізував пенальті.

Відносна інтрига зберігалася до середини тайму, хоча мало хто сумнівався в перемозі «Динамо» - настільки впевнено вела гру команда Олександра Хацкевича. А на 76-й хвилині польський арбітр призначив пенальті й у ворота «Партизана», після того як центрбек гостей Мілетич не за правилами зупинив небезпечний сольний прорив Циганкова. 11-метровий узявся виконувати Мораес і зробив це бездоганно, оформивши перший у своїй кар’єрі єврокубковий хет-трик – чудове досягнення для будь-якого гравця.

Наприкінці гри Жуніор був близьким до поліпшення свого досягнення – покеру, але політ м’яча після удару бразильця підкорегував Бєсєдін, який опинився в офсайді.

Однак цей факт мало кого засмутив. «Динамо» завершило груповий раунд красивою перемогою та з першого місця у групі вийшло до плей-оф турніру!

Ліга Європи УЄФА. Група В. 6 тур

«Динамо» (Київ, Україна) – «Партизан» (Белград, Сербія) – 4:1 (3:1)

07.12.2017. Київ. НСК «Олімпійський»

«Динамо»: Бущан – Кендзьора, Хачеріді, Кадар, Піварич – Шепелєв, Буяльський (Гармаш, 66) – Морозюк, Шапаренко (Бєсєдін, 77), Циганков (Гонсалес, 83) – Мораес.

«Партизан»: Стойкович – Вулічевич (к), Мілетич (№73), Митрович, Мілетич (№26) – Пантич, Більєр (Джуричкович, 77), Євтович, Сума – Соломон (Ожегович, 66), Тавамба

Голи: Морозюк (6), Мораес (28, 31, 78, з пенальті) – Євтович (45+4, з пенальті)

Попередження: Морозюк (62), Шепелєв (90+1) – Більєр (40), Мілетич (№26) (48), Джуричкович (89)

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер