Матч «Динамо» - «Колос» відвідали ветерани АТО

Матч «Динамо» - «Колос» відвідали ветерани АТО

Під час матчу календарного туру української Прем'єр-ліги між «Динамо» і «Колосом» у корпоративній ложі у статусі VIP-персон на запрошення президента столичного клубу Ігоря Суркіса перебували ветерани АТО.

Це колишні військовослужбовці, з якими взаємодіє Київський міський центр допомоги учасникам АТО. На стадіоні їх радо зустріли представники офіційного Фан-клубу «Динамо». Усі воїни були вдягнуті, як належить, по формі, але у VIP-ложі їх уже екіпірували футбольною динамівською атрибутикою.

«Сьогодні на матч нашої команди до VIP-ложі завітали хлопці з Київського міського центру допомоги воїнам АТО – розповів президент Фан-клубу Сергій Михайленко. - Ми з ним плідно співпрацюємо вже не перший рік. На честь Дня Незалежності ми з ними зіграли у футбол, провели товариський матч. І я звернувся до Ігоря Михайловича Суркіса з проханням запросити цих хлопців на футбол, на що президент відповів однозначно: «Обов’язково запросіть!» І ми сьогодні їх раді вітати на трибунах красеня «Олімпійського».

Під час передматчевого шикування команд диктор на стадіоні оголосив, що на трибунах присутні почесні гості, і всі глядачі гучними оплесками привітали та підтримали не тільки їх, але й усіх, хто боронить східний кордон нашої держави.

Серед гостей VIP-ложі вже не вперше був Андрій Дащенко, теж колишній учасник бойових дій, який нині опікується про допомогу колишнім військовослужбовцям, являючись координатором у Київському міському центрі допомоги учасникам АТО:

«Сьогодні на стадіон ми запросили нашу футбольну команду з Центру допомоги, яку ми нещодавно створили. Не всі змогли бути присутні, тому ми запросили також тих хлопців, які підтримують нашу команду. Це учасники бойових дій з різних підрозділів. Але це все наша велика родина, яка вже багато років пліч-о-пліч працює та займається громадською діяльністю.

У нас вже відбувся товариський матч з Фан-клубом «Динамо» Київ. Ми навіть вели в рахунку, спершу 1:0, потім 2:1. Щоправда, далі в нашої команди щось пішло не так, і ми поступилися 2:5. Але хлопці залишилися задоволені. На той час у нас були наявні не всі гравці, тому в матчі-реванші ми покажемо інший футбол!»

Гра з «Колосом» на «Олімпійському» подарувала всім присутнім на трибунах виняткові, незабутні емоції, адже вже до перерви «Динамо» забило шість м’ячів. Хлопці не стримували позитивних емоцій від такої гри улюбленої команди та результату, адже багато з них давно вже не були на трибунах стадіону.

Враженнями про вечір на НСК поділився один із почесних гостей, ветеран АТО, старший солдат ЗСУ у відставці Олексій Бібішкін, який на матч прийшов із маленькою донькою:

«Динамо» в дуже хорошій формі. Звісно, може здатися, що гра дається хлопцям дуже легко, але насправді у команди дуже високий рівень гри, і іноді навіть не помічаєш, як вони роблять певні речі на полі. Востаннє я був на футболі ще в 2011 чи 2012 році на «Донбас Арені». А потім почалася війна... Пішов на війну за власно ініціативою. Я не військовий, і коли все це почалося, я думав, що у нас достатньо сил, сильна армія, і все добре. А коли я дізнався, що армії по суті немає, і вірними присязі залишилися одиниці, це я образно, насправді декілька тисяч, я зрозумів, що треба діяти».

Сергій Михайленко вкотре наголосив, що ця соціальна акція на підтримку військовослужбовців - далеко не єдина, і клуб і надалі піклуватиметься та допомагатиме їм:

«Керівництво клубу взяло на себе зобов’язання піклуватися про учасників бойових дій. Ігор Михайлович – це людина, яка тримає слово. І він постійно тримає руку на пульсі, коли хлопцям потрібна якась допомога. Приміром, ми часто їздимо до військового шпиталю, передаємо допомогу від клубу, коли треба було, придбали для військових квадрокоптер – передаємо все, що потрібно хлопцям, які захищають нашу країну».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер