Маттіас Гестраніус: лаборант і арбітр з маленького фінського містечка

Маттіас Гестраніус: лаборант і арбітр з маленького фінського містечка

На поєдинку буде працювати бригада арбітрів з Фінляндії на чолі з 42-річним Маттіасом Гестраніусом. Ми вирішили докладніше познайомитися з цим арбітром.

Гестраніус народився 7-го червня 1978 го року у невеликому фінському містечку Парайнен з населенням трохи більше 15 тисяч чоловік. В якості своєї основної роботи вибрав професію лаборанта. Футбольні ж матчі почав судити з 1996-го року. На іграх вищої ліги чемпіонату Фінляндії (Вейккаусліігі) працює з 2006-го року. А ще через три роки отримав ліцензію арбітра ФІФА 4-ї категорії, яку у 2011-му році змінив на 2-ю. Володіє фінською і англійською мовами.

На міжнародній арені судив матчі групового етапу Ліги чемпіонів і Ліги Європи, на рівні збірних - ігри кваліфікаційного відбору молодіжного чемпіонату Європи 2011-го року, юнацького чемпіонату Європи U17 у 2012-му році, кваліфікаційні матчі чемпіонату світу-2014 і чемпіонату Європи-2016. У нинішньому сезоні судив поєдинки Ліги Націй (ліги B і C).

Одного разу Гестраніус вже перетинався у єврокубках із київським «Динамо». У 2017-му році він обслуговував домашню зустріч «біло-синіх» зі швейцарським «Янг Бойз» на груповому етапі Ліги Європи. Той матч завершився з рахунком 2:2, наприкінці гри Гестраніус вилучив з поля гравця наших суперників Секу Саного, який отримав друге попередження.

Раніше цей рефері ще двічі працював на матчах українських команд в єврокубках, при цьому наші представники обидва рази програли: у 2015-му році «Сент-Етьєн» - «Дніпро» (3:0), і у 2014-му «Трабзонспор» - «Металіст» (3:1)

Також цей рефері знайомий і динамівцям, які виступають за свої національні збірні. Зокрема, він судив матч 2-го туру кваліфікації до Євро-2020 Люксембург - Україна, який завершився перемогою «синьо-жовтих» з рахунком 2:1.

Що стосується суддівської статистики Маттіаса Гестраніуса, він досить рідко призначає пенальті - в середньому всього 0,14 за гру і також нечасто вилучає футболістів - в середньому 0,16 червоних карток за матч. 

Асистенти арбітра - Ян-Петер Аравірта, Мікко Алакаре (обидва - Фінляндія).

Четвертий арбітр - Даніеле Довері (Італія).

Арбітр VAR - Стюарт Аттуелл, асистент арбітра VAR - Пол Тірні (обидва - Англія).

Нагадаємо, що поєдинок «Динамо» - «Брюгге» пройде на НСК «Олімпійський» і розпочнеться о 19.55.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер