Місце битви - «Стемфорд Бридж»

Місце битви - «Стемфорд Бридж»

Ювілейний 110-й рік життя

Матч, за яким будуть із великим інтересом та хвилюванням стежити десятки тисяч динамівських уболівальників, пройде на стадіоні «Стемфорд Бридж», футбольні матчі на якому лондонські «аристократи» проводять уже 110 років!

До цього на місці майбутніх футбольних баталій, починаючи з 1877 року, змагалися легкоатлети, а в 1905-му році спортивна споруда знайшла свого нового власника в особі клубу «Челсі», який скористався з відмови «Фулхема» від пропозиції про придбання.

Протягом усієї своєї багаторічної історії трибуни арени постійно добудовувалися та перебудовувалися.

Занепад та воскресіння

Цікаво, що «Стемфорд Бридж» міг би й не дожити до нинішньої зустрічі динамівців та «синіх», якби був проданий за борги наприкінці 70-х років минулого сторіччя будівельній компанії.

Стадіон, не в останню чергу завдяки фанатам клубу, вдалося відстояти, й у 2001-му році після наймасштабнішої реконструкції за свою історію він отримав свій нинішній вигляд, щоправда, трохи видозмінившись. Тепер він має форму не овалу, а прямокутника з трибунами, що максимально наближені до ігрового поля.

Зараз футбольний дім «Челсі» має 41,841 місць та органічно входить до клубного комплексу з тією ж назвою, в якому на площі п'яти гектарів розташовані два чотиризіркових готелі, п'ять ресторанів, конференц-зали, нічний та спортивний клуби, бізнес-центр та підземна автостоянка.

Поради динамівським уболівальникам

«Стемфорд Бридж» розташований у центральній частині британської столиці в районі Хаммерсміт та Фулхем у трьох кілометрах на північний захід від знаменитого Гайд-парку й магазину Херродс та менш ніж за чотири кілометри від Букінгемського палацу.

Найближча станція метро Fulham Broadway. У 20-ти хвилинах ходьби від стадіону знаходиться також станція Earl's Court.

Окрім того, дістатися до «Стемфорд Бридж» можна за допомогою London overground. Станції West Brompton та Imperial Wharf знаходяться у 15-ти хвилинах ходьби від стадіону.

До стадіону можна дістатися на автобусах по лінії 14 (від Euston Square до Putney), лінії 211 (від станції Waterloo до Hammersmith) та лінії 414 (від Maida Vale до Putney Bridge).

Інші лінії, які проходять у безпосередній близькості від стадіону, – 11-а (від станції Liverpool Street), 28-а (від Kensal), 296-а (від Ladbroke Grove і Clapham Junction) та 391-а (від Richmond).

ФК «Челсі» не рекомендує у дні матчів добиратися до арени на автомобілі, оскільки немає доступної парковки.

До речі, якщо ви, прочитавши вищенаведене, подумали, що будівництво на стадіоні «Стемфорд Бридж» завершилося, то ви помиляєтеся. У планах власника клубу Романа Абрамовича – збільшити кількість глядацьких місць на «Стемфорд Бридж» до 55 тисяч. Окрім того, відповідно до вимог УЄФА, футбольне поле на стадіоні буде розширено ще на сім метрів (зараз 103х67).

Але це буде в майбутньому, а поки ж арена «аристократів» готується до матчу «Челсі» - «Динамо», на який ми всі так чекаємо.

Олег Задерновський

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер