Михайло МИХАЙЛОВ: «Лобановський прищеплював психологію переможців»

Михайло МИХАЙЛОВ: «Лобановський прищеплював психологію переможців»

- У дні пам'яті Валерія Васильовича на його адресу лунає багато добрих слів. Напевно, представників молодого покоління цікавить, що ж саме був раціональний футбол у виконанні його команд?

- Я би перефразував трохи й сказав, що це був футбол, який відповідав тодішнім вимогам. Можливо, якби Валерій Васильович продовжував би тренувати й зараз, то й вимоги змінилися б. І все ж він завжди був на крок попереду свого часу, тому не можна говорити лише про раціональний футбол. Варто сказати, що він прищеплював людям особливу психологію як на полі, так і поза ним. Психологію переможця, усвідомлення того, що заради перемоги потрібно виконати всі вимоги та зробити все можливе.

- З якими думками цього дня ви приходите на кладовище на могилу Метра?

- Це щасливий день. Гадаю, дуже щасливий як для мешканців України, так і для всіх мешканців пострадянського простору. Щасливий і для нас – його учнів, людей, для яких він зробив багато чого в житті. Напевно, якби не він, то багато-багато футболістів, і я в їхньому числі, не досягли б своїх вершин. Те, що така людина народилася на Різдво, теж є певним знаком.

- Не секрет, що у відомих людей є фрази, які назавжди залишаються в пам'яті. Скажіть, чи була у Лобановського така цитата?

- Не цитата, а один із його головних життєвих принципів, які він прищеплював і нам – «Любіть футбол у собі, а не себе у футболі».

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер