Микита Бурда: «Нехай помилки залишаються на зборах»

Микита Бурда: «Нехай помилки залишаються на зборах»

Захисник «Динамо» Микита Бурда прокоментував контрольний поєдинок з іспанською командою «Реал Мурсія» та перемогу динамівців з рахунком 3:1:

- Зараз отримую величезне задоволення від роботи, бо мені цього не вистачало, навіть незважаючи на важкі навантаження.

- Чи відчували підтримку уболівальників під час відновлення?

- Спочатку так, багато хто писав, підтримував, але з часом повідомлень стало менше. Я нормально до цього ставлюся. Такий мій шлях. У всіх кар'єра складається по-різному, у мене так. Я і раніше цінував те, що граю в такій команді, як «Динамо», тренуюсь із такими кваліфікованими футболістами, працюю з такими мудрими тренерами. Враховуючи мої травми та операції, я став цінувати це ще більше, ставитися ще серйозніше та професійніше. А тим, хто мені писав і підтримував, я дуже вдячний, оскільки для мене це був справді дуже тяжкий період. Я готовий викладатись на полі, віддавати всі сили і робити все, що можу, головне, щоб нічого більше не турбувало.

– У чому команда додала під час першого збору, а над чим ще треба працювати?

- Тренерський штаб вказує нам на помилки, збори для того і потрібні, щоб їх виправити та підійти до другої частини сезону у хорошому фізичному та тактичному стані. Наявність помилок – це нормально, нехай вони залишаються тут та не переносяться на офіційні матчі. Щодо прогресу, про нього ще рано говорити. Наразі більше працюємо над функціональним станом. Ближче до кінця третього збору додамо у всіх компонентах, тож час ще є.

- Луческу приділяє багато уваги захисту, виходам із оборони в атаку. Враховуючи, що ви пропустили тривалий період, вам доводиться надолужувати?

- Так, я багато чого вчуся. Хлопці давно в робочому режимі, у тренувальному процесі вже звикли і все знають. Справді, багато нового, намагаюся це вбирати, слухаю з відкритим ротом і намагаюся виконувати.

- Які саме у Луческу вимоги до вас?

- Захисник має вміти розпочинати атаки. Навіть якщо команда суперника пресингує, потрібно виходити з-під цього пресингу через передачі, не просто бити м'яч, а вести гру, а також надійно грати в обороні.

- Вас здивував сьогоднішній суперник, якому вдалося першому забити м'яч та створити проблеми «Динамо»?

- Так. В Іспанії такий футбол, що всі команди і Ла-Ліги, і Сегунди грають у футбол, відкриваються, добре контролюють м'яч. Гравці технічно добре навчені, тому нам було сьогодні нелегко, особливо враховуючи, що грали на тлі навантажень. На тренуваннях отримуємо хороше навантаження, тому перший тайм вийшов трохи змазаним, але у другому таймі хлопці виправили ситуацію.

- Вас би засмутив той факт, якби наприкінці матчу не вдалося забити два м'ячі?

- У будь-якому матчі хочеться перемогти – хоч у товариському, хоч в офіційному. Після перемог гарний настрій та легше працювати. Добре, що сьогодні хлопцям вдалося у другому таймі додати та забити два м'ячі. Думаю, завтра настрій у всіх буде чудовим для роботи.

– Вам не заважав вітер?

- Звичайно, краще грати, коли погода ідеальна, але обидві команди були в рівних умовах, тож на це безглуздо скаржитися.

- Присутність українських уболівальників на трибунах підбадьорює?

- Звичайно, це здорово, незважаючи на те, що ми далеко від дому, люди приходять і підтримують нас. Класно, що «Динамо» має вболівальників по всьому світу.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер