Мірча Луческу: «Нам важливо зберегти рівновагу між атакою і обороною, враховуючи що «Брюгге» грає у дуже агресивній, атакувальній манері»

Мірча Луческу: «Нам важливо зберегти рівновагу між атакою і обороною, враховуючи що «Брюгге» грає у дуже агресивній, атакувальній манері»

- Чи можна сказати, що втрати у стані суперника розв'яжуть вам руки в тактичному плані?

- Практично всі команди пройшли через такі моменти. Вибували гравці, вибували тренери, тому кожен клуб тримає у своєму складі більше гравців, щоб замінити вибулих. Але це нічого не змінює по суті та важливості двораундової зустрічі.

Що стосується тактичної моделі гри, "Брюгге" - дуже атакувальна команда. Команда з великим досвідом, де футболісти давно грають разом цим складом. Фінансування в клубі на рівні, і "Брюгге" з кожним роком покращує свої якості, підписуючи гравців під свій атакувальний стиль гри.

- Перед матчем з "Олімпіком" вам довелося взяти до рук лопату, щоб розчистити сніг на полі... Який інструмент може знадобитися в завтрашній грі?

- Це було моє спонтанне рішення. Я побачив, що хлопці закінчили чистити поле, але там залишалася ще досить велика ділянка в снігу, і я вирішив їм допомогти і тим самим показати, що вони не закінчили якісно цю роботу.

- Чи можна стверджувати, що завтра ми побачимо гру двох рівних суперників? У такому разі, який фактор ви бачите ключовим для загального успіху вашої команди?

- Напевно, це так, і насамперед тому, що зустрічаються два клуби, які є лідерами у своїх національних чемпіонатах. Якщо я не помиляюся, таких пар більше немає. Мені здається, наш поєдинок буде найбільш рівним за силою серед усіх.

Для нас дуже важливо зберегти рівновагу між атакою і обороною, враховуючи. що суперник грає у дуже агресивній, атакувальній манері. Важливо виходити з-під цього пресингу і використовувати вільні зони за спинами суперників.

- Чи розраховуєте ви на Забарного та Вербича? У якому стані зараз Бурда і Белуце?

- З тих, кого ви назвали, готується в загальній групі лише Забарний. А чи буде він грати і хто вийде у старті, я вирішу в день матчу.

- У вашій тренерській кар'єрі було багато матчів із "Брюгге". Який з них вам запам'ятався найбільше?

- Мабуть, перші матчі, коли ми виходили до Ліги чемпіонів із "Шахтарем" і зіграли 2:2 на виїзді і 4:1 удома. Я би виділив ці матчі.

- Узимку "Динамо" не було активним на трансферному ринку, не підписавши жодного нового футболіста. Чи розчаровані ви цим фактом? З огляду на це, які перспективи ви бачите для "Динамо" в Лізі Європи?

- Наша підготовка залежить від майбутніх двох матчів. Ми добре підготувалися під час збору, провели один матч у чемпіонаті, який додав мені оптимізму. Суперник провів багато ігор у своєму чемпіонаті, у цьому плані вони більш підготовлені, перебувають у хорошому ігровому ритмі. Але все вирішиться в цих двох матчах.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер