На стадіоні «Динамо» попрощалися із Володимиром Малютою

На стадіоні «Динамо» попрощалися із Володимиром Малютою

У суботу, 8-го січня, на території стадіону «Динамо» футбольна громадськість попрощалася із багаторічним лікарем ФК «Динамо» (Київ) Володимиром Ігоревичем Малютою, який помер 5-го січня на 81-му році життя.

Володимир Малюта після закінчення Томського державного медичного інституту працював ординатором, лікарем, завідувачем відділення в лікарні міста Кемерово (1964-1975). А з 1975 року - лікар Київської ради «Динамо» (першої команди ФК «Динамо»). До останніх днів життя очолював медичний центр клубу, координував діяльність його структурних підрозділів, а також лікарів, масажистів і молодшого медичного персоналу футбольних команд «Динамо» і ДЮФШ «Динамо» ім. В. Лобановського. Крім того, Володимир Ігоревич був кандидатом медичних наук та заслуженим лікарем УРСР. Його заслуги перед українською медициною були оцінені державною нагородою - Орденом «За Заслуги» II ступеня.

У суботу, 8-го січня, на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського зібралася велика кількість людей, які цінували професіоналізм та людяність Володимира Малюти. Вшанувати його пам'ять, попрощатися та провести в останню путь разом із його родиною прийшли ветерани «Динамо», керівництво київського клубу, представники Української асоціації футболу, численні друзі, колеги. Серед них - перший віце-президент «Динамо» Віталій Сівков, екс-футболісти різних поколінь Леонід Буряк, Олександр Заваров, Олег Протасов, Олексій Михайличенко, Володимир Веремеєєв, Володимир Безсонов, співробітники клубу.

Також попрощатися із Володимиром Малютою прийшли асистент головного тренера «Динамо» Олег Гусєв, тренер воротарів Михайло Михайлов, капітан першої команди Сергій Сидорчук, тренери юнацької команди та колеги з медичного штабу. Під час прощання на адресу Володимира Ігоревича звучали щирі слова та світлі спогади, адже він вклав частинку своєї душі та серця в кожного, кого лікував, з ким товаришував і працював.

Після громадської панахиди Володимир Малюта був похований на Берковецькому кладовищі (ділянка 13, ряд 12).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер