Експертна думка. Олег КУЗНЕЦОВ: «Головне – не програти боротьбу»

Експертна думка. Олег КУЗНЕЦОВ: «Головне – не програти боротьбу»

- Які враження у вас залишив перший матч між «Евертоном» та «Динамо»?

- У Ліверпулі динамівці зіграли два різних тайми. До пропущеного м’яча в кінцівці першої половини зустрічі «біло-сині» контролювали гру, забили хороший гол, що важливо, на чужому полі. «Динамо» добре переходило із оборони в атаку за рахунок дрібного пасу, гри в один-два дотики, контролювало ситуацію. А от другий тайм команді Сергія Реброва, мабуть, не надто вдався. «Евертон» додав, а динамівці стали програвати дуже багато боротьби в середині поля, програвати підбори. Також динамівці давали проводити багато атак, як ми кажемо, «другим шансом», коли вони відбирали м’яч, але одразу втрачали його на своїй половині поля, надаючи можливість англійській команді знову атакувати.

- Які сильні та слабкі сторони «Евертона» ви би виокремили?

- «Евертон» я би назвав типовою англійською командою. У порівнянні з англійськими топ-клубами з так званої «першої четвірки» у складі «Евертона» не так багато легіонерів. Мабуть тому вони сповідують такий суто англійський футбол. У першій грі було багато передач з флангів, багато боротьби, особливо у середині поля. Та ще й погода була дощова, яка більше спонукала до боротьби. Нічого надзвичайного суперник не запропонував, перемігши завдяки шаленій самовіддачі та бажанню. Я би виокремив у складі «Евертона» високого, атлетичного центрального форварда Лукаку.

- Цими вихідними обидві команди здобули легкі перемоги у своїх національних чемпіонатах, «Динамо» – над «Іллічівцем» (5:0), а Евертон» – над «Ньюкаслом» (3:0). Чи означає це, що до очного протистояння команди підійшли у найкращій формі та хорошому фізичному стані?

- Про «Динамо» тут взагалі нічого говорити – команда обіграла суперника на класі, витративши саме стільки сил, скільки потрібно було для перемоги. Гра тривала до першого гола. «Евертон» ще до гри був у ситуації, за якої здавалося, що ще дві-три невдалі гри, і команда буде боротися за виживання в лізі. Але вони впевнено перемогли і тепер вже менше про це думають. Думаю, якби «Динамо» виграло в Ліверпулі, то зараз англійці прилетіли би другим складом і не вже навіть думали би про Лігу Європи. Але зараз ситуація інша – у внутрішній першості справи більш-менш налагодилися, і тому вони прилетять до Києва у гарному настрої та з великим бажанням, оскільки у Лізі Європи у них є шанс добитися успіху та поліпшити загальне враження про сезон. Тому гра для «Динамо» буде дуже непростою.

- Як може вплинути на гру стан поля на «Олімпійському», якщо він знову буде далеко не ідеальним? Для кого з суперників ця обставина може стати перевагою?

- Зараз важно говорити з приводу поля, сподіваємося, що воно все ж буде належним чином підготовлене. Скоріше за все, «Евертон» буде більше грати від оборони, намагатися ловити «Динамо» на контратаках, маючи у думках результат першої гри. А як відомо, на важкому полі захищатися набагато легше, аніж створювати. Але я сподіваюся, що стан газону в такій грі не матиме вирішального значення.

- Яким чином може відобразитися на грі «Динамо» відсутність Джермейна Ленса, що є суттєвою втратою?

- Не думаю, що втрата Ленса матиме ключове значення, адже у складі «Динамо» вистачає хороших флангових гравців – Гусєв, Ярмоленко, Калитвинцев. Може закрити цю позицію і Кравець. У будь-якому разі у Реброва є основна обойма, і він вже неодноразово варіював склад своєї команди і в чемпіонаті України, і в Лізі Європи, що у підсумку давало результат.

- В чому «Динамо» має додати у матчі-відповіді, чого, на вашу думку, більше за все не вистачало у першій грі?

- Головне у протистоянні з англійською командою – не програти боротьбу. А моменти обов’язково будуть виникати, треба тільки їх реалізовувати.

- Як у цілому ви оціните перший єврокубковий сезон Сергія Реброва у якості головного тренера?

- Мабуть, ще зарано підводити підсумки. Дасть Бог, «Динамо» пройде «Евертон», тоді вже можна буде робити якість оцінки. У «Динамо» є дуже хороший шанс пройти далі, враховуючи перший результат, якого команда домоглася в Ліверпулі. Хоча вважаю, що такі команди, як «Генгам» і, навіть, «Евертон», ця команда може проходити з меншими затратами та з більшою впевненістю. Хоча треба зважати на обставини – у тому ж Генгамі команда опинилась у скрутному положенні, коли довелося грати удев’ятьох, а перед грою у Ліверпулі «Динамо» не дорахувалося цілого ряду основних виконавців, а дехто ледве встиг відновитися після травм.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер